måndag 30 april 2012

KLOCKAN RINGDE SJU
Redan före åtta satt jag vid min frukost.


 fettfri ekojugurt som jag smaksätter med råriven ingefära och flytande honung.


Till kaffe tomat-philadelphiaost (mager) -smörgås.

Orsaken att jag steg upp så tidigt var den att jag sku hinna dammsuga, tvätta ett par golv, duscha  mm. innan jag for till Diacor för att få stygnen borttagna. 

MIN SKÖTERSKA
var igen trevlig. Förstås. Dom får säkert hemska straff om någon patient klagar. Jag sa försiktigt att jag nog har ännu lite ont. Hon sa att förstås har du ont. Du kommer att ha ont ännu säkert ett par veckor. Det är ju inte meningen att nån liksom ska gräva med vassa saker i ens mage. Förstås blir det sjukt, sa hon.

METRON TILL KAMPEN
bl.a. för att se på krääsäförsäljningen. Men nån sån fanns inte. Vi har nu firat vappen på lande många år så jag har inte riktigt haft koll. När jag var liten var det försäljning framför glaspalatset. Bl.a marknadsbollar fyllda med sågspån och negerhuven av silkespapper som var fästade på en smal metallgrej. Och natutvis förstamajviskor. Jag tror att det var åldringar och arbetslösa som tillverka allt vappukrääsä under vintern. Om Första maj sen var kall och regnig var det ju hemskt för försäljarna.

Var köper man allt nuförtiden? I Tiimari? Tarjoustalo?  Eller månne dom säljer nånstans imorgon. Typ på salutorget. Borde man månne fara och titta?


SPARRIS MED BACON
blev vår mat idag.

Först kokar man sparrisen typ 5 min i köttbuljong. Sen rullar man en baconsak runt och strör på parmesan ost. Typ någå 15 min i ugnen 200°.


Den här gången åt vi med röd quinoa.

Nu fick jag lite kiiru för jag har följt med en serie på Teema om Carlos Schakalen. Den börjar snart.

Hej hej!

2 kommentarer:

  1. jag har satt sparrisen direkt i ungnen - utan kokning - men riven ost på - blir jätte gott och lätt o laga (har användt grön sparris);) Hälsning från Pörtö

    SvaraRadera
  2. Tack, tack! Och jo, vi far strax in till stan - träff med Salminens (Caros familj).
    Grön sparris skall det vara. Jag har aldrig förstått mig på vit.

    SvaraRadera