torsdag 19 april 2012

DAGENS UTSTÄLLNING


var alltså en fotoutställning.

Orsaken att jag ville se utställningen som är slut 30.4 - var den sjukt intressanta bilden i Husis för en tid sen. Ändå kom man först in till ett rum med fotografier från Tjernobyl. Från 90- och 2000-talet. Olyckan skedde på 80-talet.

Vackra färger.

Väntrummet i ett sjukhus.

Resterna av ett nöjesfält.


I ANDRA VÅNINGEN
hitta jag tavlan. Stor.


Här alltså endast detaljer. Det var hurja svårt att fota en stor tavla utan att andra tavlor och fönster reflekterades i glaset. Det är alltså fråga om fotomontage. Ett hörn/litet rum i ett rivningshus är som underlag och hus och vägar och belysta byggnader inmonterade. Det fanns olika versioner. Jiang Pengyi heter fotografen. Han säger själv att han förvandla sin roll som fotograf till en påhittad stadslandskapsdesignare.

LITE SAMMA IDÉ
i den här tavlan.

Den är alltså svartvit och här ser ni problemet med fönstren. Denna fotograf, Sohei Nishino, vandrar under flere månader längs en storstads gator och fotar och fotar svartvitt. Sedan använder han lika många månader till att bygga ihop ett kollage av fotografierna.

Men där fanns mycket annat också. Jag kunde vila mig i ett mörkt rum och njuta av vyer av byggnader - natt och dag. Fotografen hade tagit videor från ett höghus i östra London. Hade nånting att göra med dåliga konjunkturer 2011. Videorna visades liksom i "snabb takt".

PUH
att jag håka att utställningen avslutas nu på söndan så jag hann se den.

 Adjö, utställning!


Humor  : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar