onsdag 11 april 2012

I GÅR KVÄLL
när jag tala med min gudmor sa hon att kl 21 skall lyssna på Anne Sofie von Otter med "Das Lied von der Erde" av Mahler. Att det är det vackraste hon vet. Ett stycke som tar nästan en timme och i slutet klättarr dom upp på ett berg - varför dom nu måste göra det - sa hon. Men jag såg på nånting i tv. 
I dag på morgonen sökte jag upp stycket på Youtube och lyssna via datorn. Visst var det vackert, men eftersom jag inte har hört det tidigare var det lite krångligt. Måst kanske skaffa skivan.

JAG VAR PÅ VÄG TILL VERKSTAN
i verkstadsoutfit (jeans och jeansskjorta) och hästsvans när det kom en textare. Ni har väl hört om jordbävningen skrev min son. Det hade vi inte. C och I är i Thailand och sista dagen kom då jordbävningen. Alla anmodades att söka sig uppåt i bergen. Därfrån fick vi textarn.  Dom hade sällskp av ett danskt och ett tyskt par. Det kom tsunamivarning och vi lova hålla dem underrättade om det blir en tsunami eller om varningen dras tillbaka. Ändå blev det småningom mörkt där dom var så dom måste ta sig neråt för det kunde vara farligt att röra sig i kolmörker. Halvvägsner blev dom på en terras till ett hus. Verkade på helt gott humör. Och för två timmar sen kom en textare där dom berätta att hotellet bjöd på middag och avfärden blir helt som planerat. Den här gången rörde sig "plattorna" vågrätt, inte lodrätt som 2004.

SÅ JAG INHIBERA MIN VERKSTAD
Jag låg på soffan med lite ont och Tättä hängde på nätet och gav små mellanrapporter. Sen somna jag.
Efter sexans nyheter när vi såg att allt var lugnt i Thailand, laga jag en frittata åt T och jag själv fick det där som jag åt när jag ännu trodde att jag hade en bobba, d.v.s grönsaksbuljong och kokt ris.

THOMAS ZILLIACUS
skrev för en längre tid sen hur minoritetsspråket i Singapore ingalunda har ett eget parti, utan inom dom politiska partierna finns det representanter för det språket. I dagens Husis föreslår Zilliacus  "att SFP kunde upphöra att verka som språkparti om man kommer överens om en fast svenskspråkig kvot i riksdagen som fylls av representanter för alla partier. Kräv att den kvoten är större än det antal riksdagsledamöter SFP nu har."  Jaha, hör ni, inte så dumt.

MIIU
brukar hålla mig sällskap när jag bloggar. Antingen på bordet eller på min nacke.

Också för tillfället är den här. Jag krafsar dens panna och den spinner.

Nu skall jag strax se på Borgen. Av förkommen anledning såg jag ju inte förra onsdan  : (

4 kommentarer:

  1. Borgen verkar jätte bra! Såg några avnsitt när jag var på besök hemma i hfors men tyvärr går det inte att se dem utomlands via yle arena:(

    SvaraRadera
  2. Tättä såg första perioden och jag haka på nu. Jo, den är bra, men om du inte kan se den hjälps det ju inte : (

    SvaraRadera
  3. Ja fast nu sa pappa att han ska gå o se om man redan kan köpa första säsongen:) Så skickar han den hit isåfall. Hoppas hoppas...

    SvaraRadera
  4. Nog sku man tro att första säsongen ren finns på dvd.
    Dom brukar ju komma ganska snabbt : )

    SvaraRadera