torsdag 5 april 2012

FISK MED MORÖTTER OCH VITTVIN I UGN

 


400g fryst sej (lösa filéer i påse)
4 stora morötter 
1 rödlök
olja att steka med 
1 tsk citronpeppar 
2 tsk dragon
lite vitpeppar
1,5 dl vittvin 
1,5 dl vatten
1-2 msk fiskfond 
1 dl matlagningsgrädde 
2 stjälkar selleri
lite salt
 Tina fiskfilén. Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs morötter och rödlöken i oljan utan att de tar färg, tills rödlöken mjuknat.
Tillsätt citronpeppar, dragon, vitpeppar, selleri, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.
 Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö över salt och häll sedan över grönskassåsen
Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter 225°C.

Nam!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar