FISK MED MORÖTTER OCH VITTVIN I UGN
400g fryst sej (lösa filéer i påse)
4 stora morötter
1 rödlök
olja att steka med
1 tsk citronpeppar
2 tsk dragon
lite vitpeppar
1,5 dl vittvin
1,5 dl vatten
1-2 msk fiskfond
1 dl matlagningsgrädde
2 stjälkar selleri
lite salt
Tina fiskfilén. Skala och skiva morötterna. Skala och hacka löken. Fräs morötter och rödlöken i oljan utan att de tar färg, tills rödlöken mjuknat.
Tillsätt citronpeppar, dragon, vitpeppar, selleri, vin, vatten, grädde och fond och låt koka upp. Smaka av.
Lägg filéerna i en ugnssäker form. Strö över salt och häll sedan över grönskassåsen
Gratinera mitt i ugnen i ca 25 minuter 225°C.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar