tisdag 23 augusti 2011

KAFFET
i vårt hus har redan länge varit lite komplicerat. Ursprungligen var det en blandning av Pauligs Parisienne och något peruskaffe. Men nu ren ett par år har vi dessutom blandat i något "makukahvi" för att få en sötare arom. Alltså tre påsar! Indiskt kaffe var därför perfekt för det har rätt smak och är bara en sort. Tyvärr är det så dyrt att man inte kan dricka mugg efter mugg på morgonen.

När jag gick genom Stockmanns kaffeavdelning här en dag valde jag nu på skoj dom här. Lite luomu, lite fairtrade, lite dyrt. Men sist och slutligen riktigt gott. Utan att blanda med någon annan sort.

EN RING BLEV OGJORD
idag för jag for in till stan. Bl.a till Akademen. Jag beställde en bok och gick sen till nedre våningen för jag ville ha en liten skissbok. När det äntligen blir tid för mig att ha en lugn landevecka antar jag att gräset inte mera växer. Därför skall jag i stället teckna, skissa, rita...  Jag hitta min skissbok, men jag hitta också denhär ljuvliga settin med skisspennor. Där ingår t. o.m en stomp. Ett internationellt ord för grejen man använder att sudda ut kol och färgpenna med.

Här på bilden den ljusa saken längst till vänster. Den består enbart av papper. Hårt rullat. 

Dom vi gjorde i skolan såg ut såhär  : )

ARON DAGISAVHÄMTNINGSDAG
för mig och mofa. Aron hade ny tröja så vi kände inte först igen honom på gården, men han kände oss och blev väldigt glad. Vi gick sen in efter hans rygga och placera Aron i vagnen och han var fortfarande glad. Vi börja gå och jag beslöt ta ett foto och när jag vände mig om såg han ut såhär. 

Ingen aning om vad som hänt? Nå, jag hitta sojamjölk i hans rygga  - han lär ska vara törstig när man avhämtar honom. Och när vi gick över idrottsplanen var han riktigt glad igen.

Han tycker att gäss är så roliga  : )

MIDDAGEN
sku ju vara nånting som passa oss alla - man kan ju int äta lax varje gång Aron är på besök. Det blev kokt knack-korv, potis, morot, blomkål och bröd. Aron höll en korv i var hand och åt dem först. 
Sen var han jätte gullig, lite sömnig, titta på ritade Mullvaden som också finns som mjukdjur. Jag hade köpt ett sånt i ganska liten storlek åt honom. 
Jag tror han börja undra att skall jag nu int snart gå sova. Just då kom ma och pa efter honom. Dom hade varit på bio.
I morgon igen en ny dagisdag för Aron - han lär ska klara sig riktgt bra säger hans "tant".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar