måndag 29 augusti 2011

EFTER EN SÖNDAG
då jag inte gjorde mycket annat än valde bilder till bloggen, blev det en ovanligt måndagig måndag. 
Först var det svårt att få upp ögonen. Sen var det svårt att stiga upp från kaffebordet. Sen skrev jag en lista på allt vad jag sku göra.
Jag har jobb i verkstaden, men beslöt ha morgontur på tisdagen i stället. Jag ringde till diverse människor och instanser, kolla försäkringar på nätet m.m. Dessutom regna det.

Men vi hade lovat gå efter Aron till dagisen och det kändes som ett roligt program. Föräldrarna skulle sköta nånting på banken. Vi trodde att det värsta skyfallet var undanstökat när vi gav oss iväg, men så var det inte nödvändigtvis. Dagisens gård var full av barn i regnkläder och igen en gång kände Aron igen oss innan vi såg honom. Den här måndagen gick vi raka vägen hem längs Backasgatan med rusningstrafik i ett hurja regn. Det kom vatten både uppifrån och från sidan. Men Aron var glad!

Nu är det bara det att det finns fara för en ny trad.

Måndan blir knack-korvsdag. Så har det varit nu dom här senaste två måndagarna Aron har varit hos oss. Antagligen kommer knack-korv att bli ett utmärkt alternativ också utan Aron.

HÅRDSKIVAN ÄNNU TOM
Jag borde börja sortera bilder och överföra på min fina hårdskiva. Det känns bara så sjukt jobbigt.
Men tänk om jag sku börja med det ännu idag  : )

3 kommentarer:

  1. Knackkorv får mej osökt att tänka på långpromenader med Ludde. Tänka på stadens alla korvstånd (sidu, stånd igen) och den senap som i dessa tillhandahölls. Sån senap får man inte nånstans längre. Att streta över "Bron till helvetet" och sen i något skede belöning i form av knackkorv inslaget i smörpapper. Och rinnande gul senap. (Och sen spara i smyg... he-heh)
    Gurlan fr Arabien

    SvaraRadera
  2. Jag har hittat en senap som liknar den från förr. Den heter French´s mustard och är ljusgul och rinnande. Man får den nog i både K- och S-marketar.
    Det är allstå inte fransk senap utan en amerikansk gubbe som hette French.

    SvaraRadera
  3. Aah... jag har glömt att kommentera French's senap. Dvs. jag är bekant med den nog sen tidigare, men det är inte riktigt sån sort jag menar. Så gott som rätta sorten fick jag senaste torsdag ut med mat-skjutsen från K-Söderkulla. Dvs. "Pirkka makea sinappi". En rund gul "oppåner" plastflaskeburk med rött lock. Men obs! Detta är för mej en typisk "korvsenap". French's är mera gourmet a'la "Savora". För finare bruk. Pirkka-burk för juntti-bruk. Jess!
    Gilli

    SvaraRadera