söndag 13 januari 2013

MONSIEUR
ringde en mac-butik på fredagen och fick råd vad han kunde prova med med tanke på vår dator. Killen sa att hjälper det inte kan han komma dit med den. Det hjälpte inte, så på lördagen gick Monsieur till mac-butiken. Jag hade tänkt slänga ut ett par tusen på en ny mac, men Monsieur Intelligence tala med killen som konstatera att om en mac är bärbar, men man inte bär den med sig, behövs inte ackun. Vi har hafts stöpseln i väggen och ackun i bruk, vilket resulterade i att kursorn småningom inte mera fick nån kontakt. Nu är ackun bortkopplad och allt är frid och fröjd så jag kommer inte ens att byta till g-mail.


"HEM - PLATS OCH SINNESTILLSTÅND"
är en utställning om slutatde i dag på Designmuseet. Därför beslöt jag gå den vägen när jag skulle tll Harriet. Där fanns ett intressant rum med unga människors hem i Helsingfors innerstan och tidskrifter som är helt annorlunda än gamla inredningstidningar. Humor! Men sen fanns det natutvis världens förtsa kylskåp, diskmaskin, tvättmaskin, tv o.s.v. Typiskt designmuseet. Dom stängde kl 18 så då gick jag till Kampen. Där fiick jag sitta 35 min i väntan på bussen så jag köpte tabloid-HeSa. Har inte sett/läst den tidigare. Helt ok!


PÅ FK:n
i Esbo var det trevligt. Tuva uppskattade det reparerade armbandet, Annika tyckte om fiskhänget och Haje ville ha halssmycket jag hade med mig.

Alltså ett hänge med "skrot".

Denhär gången vakna inte T när jag kom hem. Och i dag har jag varit helt pigg och kry.


STAVGÅNG
- inte med Caro - utan med T. Vi gick runt koloniträdgården. T visserligen utan stavar. Hemma fick man glögg och så satt vi där och läste varsin HeSa. 

Snart blir det trad söndagspasta. På riktigt. Med ugnsgrillad lax. Aj men apua! Salladssåsen är slut.
Dessutom hör jag att T redan kryddar laxen.
 
Det var allt för idag. Senare på kvällen Boardwalk Empire.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar