måndag 28 januari 2013

IDAG I VERKSTADEN
var jag först ganska trött. Jag var osäker om jag hade allergi eller flunssa. Mitt nysande och min rinnanade näsa hade slutat på natten, men jag var liksom marrig.

Småningom tyckte jag att jag kände mig bättre. Och jag beslöt byta ut den dumt tunna länken mot en ny tjock. Mamman kan ju villa använda pinglan och den jag först hade lött såg nog gansk svag ut.

Här en stadigare länk. Pinglan har bra ljud och börjar bli blank, men det där jävla finsilvret får man ju alltid slåss med. Så den måst ännu poleras.


FIFFIGA JAG
hade länge suttit och tittat på pinglahalvan som blivit över. Plötsligt kom jag ihåg mina skrotsmycken. Såg det halva silverklotet fyllt med mässing och sånt. Fint hänge!

Jag smalt lod i halvan. Strödde dit småbitar och lödde konkret tre stora mässingbitar. En del låssa innan jag satt hänget - det skall alltså bli ett hänge - i betbadet och nånting smått föll sen ännu. Jag satt det i polertrumlarn och nu hölls resten på plats.

Här är det blankt och fint. Jag skall ännu löda ett par små saker dit. Sen skall jag använda polerstål och fästa en länk på något fiffigt sätt.


KOLUMBUS ÄR OLDSCHOOL
tycker Monsieur. När postlådan är full brukar jag få ett meddelande att "Varoitus". Det hade jag inte fått nu. Ändå var det det det berodde på. Se så snyggt med 3 x det    : )

Jag trodde att det var för att jag inte betalat räkningarna som jag inte har fått. Eftersom vi inte har Elisa mera, borde jag betala typ 5€ i månaden.

Så borde jag nu sen då övergå till g-mail? Måst funa.


LAAJASALON KIRKKO
skall jag besöka imorgon. Skall kolla hur man tar sig dit.
Adjö!

2 kommentarer:

  1. Den blev alldeles oerhört fin... den där lilla "skrotskålen"... Hurja himla helt humor annorlunda....

    Katteriföreståndaren i Sökö

    SvaraRadera
  2. Jo, jag hoppas det blir ett fint hänge.

    SvaraRadera