tisdag 29 januari 2013

DEGERÖ KYRKA
heter alltså kyrkan på svenska. Det var i samband med lite ärenden till stan jag tog mig dit. Trots dugg och slask var det inte så farligt. Metron till Hertonäs och därifrån buss nr 89. Fin kyrka. Byggd 2003.

 Kyrkan har fått flere pris. Bla. som bästa Puurakenatmiskohde 2004 och Copper in Architecture 2005.

 Fasaden med patinerade kopparskivor och trä upptill.

 Ingången och
kyrksalen.

Min vän Hilkka Hyvärinen hade utställning där, därför ville jag fara dit. Jag ville se hennes tavlor. Kanske köpa nån.


 Dom här är fina. Gjorda med gouachefärg och "pesutekniikka".

Hennes emaljerade fjärilar var mindre och inte så dyra. Hilkka kallade dem "Saa kaatua saa nousta".  Nån enstaka var såld och jag blev jätte förtjust i den ljusa där i övre raden. Mina färger och desssutom såg fjärilen arg ut. Jag reserverade den.

Ändå var människan jag talade med lite såsig så jag tog ännu en bild med kameran och skicka den till Hilkka när jag satt i bussen. Och då sa hon: "Nej tyvärr, tyvärr - den är såld". 
Ja ja.

Det blir väl då den här i stället   : )


ÄRENDEN
till Forum och till Stockmann och sen hem. Trots att det var slaskigt var det ju ändå ganska varmt och det regna inte mera. Vi gick på en stavgångsrunda med Caro. Skönt att röra på sig.
 

NÄSTA VECKA
har vi nattgäster. Miiu kommer på söndagen. Dom skall ha nånsorts remppa på Båtsmansgatan så Miiu är här. Och Caro och Aron är två nätter i början av vecka. Sande skall till Stockholm så dom har lättare att ta sig till dagis härifrån.


VERKSTAD I MORGON
trots mitt g-mail marrande. Kanske jag gör det på torsdan. 
Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar