måndag 7 januari 2013

DANSKA ARKITEKTHEM
var en serie som kom på hösten på YLE femman.  Jag missa några avsnitt. Just när jag sku börja blogga hörde  jag att den startar igen på Teema. Måst tipsa Petter.


VARSÅGODA!
Jag skrev Bouillabaisse-receptet till er på dagena. Bra mat att bjuda gäster  : )


IDAG I VERKSTADEN
returnera Monsieur och jag extra bordet. Tungt att bära. Hur som helst blev jag där. Klockan var två. Jag hade tänkt göra en ny Cartier-ring, men jag hade glömt måtten hemma. Tur var det för jag tog itu med reparationer i stället.

Ringen som hade tappat  en pärla var inte heller en pärla. Pärlorna var av silver. Ena guldarmbandet måste jag faktiskt löda och satt det sen i polertrumlarn. Och det var tur därför att lite senare kom det en inbjudan till en FK och  det var en F som gett det trasiga guldarmbandet.

Här är allting reparerat och polerat.



EN PINGLABESTÄLLNING
har jag igen, så jag såga delarna som behövs.

Det blir en dopgåva. Jag har tid till februari.


ETT  NYCKELHÄNGE
skall jag ännu göra före lördagen. Flickan som har stickat den fina "västen" och halsduken skall få nånting som tack   : )  


SJÖMANNEN FRÅN GIBRALTAR
av Marguerite Duras var GB (ganska bra). Jag avsluta den härom kvällen. När jag köpte boken trodde jag att händelseförloppet skulle vara helt annat. Och som jag nämnde tidigare skrev Duras i jag  form som en man. Liksom dom i RUM DIARY hela tiden drack rom, drack dom i den här boken hela tiden whisky. Men vem gör nu inte det? Ett par kvällar har jag nu läst Monika Fagerholms  LOLA UPPOCHNER. Hoppas den är bra.


Nyckelhänget fortsätter jag med på onsdagen för i morgon skall jag leverera örhängen och fara efter mina skor.

2 kommentarer:

  1. Hoopas du tycker om uppochner, själv har jag haft lite svårt att komma igång med den. Men jag tror att det alltid har varit så för mig med Monikas böcker. Hon har ju en så speciell stil att det kanske därför tar lite tid att vänja sig.

    SvaraRadera
  2. Jo, du har nog rätt. Hon skriver lite råddig.

    SvaraRadera