onsdag 15 februari 2012

JAG INLEDER
med en intressant historia. När min gudmor jobba i England i slutet av fyrtiotalet, hittade hon på gatan "en fridfull söndagseftermiddag" fyra grafikblad med tillhörande text på silkespapper.  Texten var på spanska. Min gudmor behöll det hon hade hittat och tillbaka i Helsingfors lät hon inrama dem och så har dom hängt på hennes vägg år efter år. Det var ju ganska intressant när hon visade silkespappren åt mig. Hon sa att hon inte mera vill ha tavlorna, men jag tyckte ändå att jag kunde kolla om dom har något värde. I dag gick jag med dem först till Laterna Magica som ändå mera är en fotografi och bok kännare.
Så jag tog en tavla och silkespappren med mig och gick till Hagelstam. Mannen kollade med lup, men sa sen ändå att det var ju en intressant historia, men tavlorna har nog inget värde. "Men" sa han, "du kan ju göra på samma sätt och lämna dem i en trappuppgång så att nån hittar dem".


JAG HAR DILLE
på rutiga förklän från femtitalet. Jag har ett tiotal. Både i stan och på lande. Och dom är äkta. Loppisfynd. Fina. Jag skall nångång fota dom alla. I dag hittade jag i min gudmors skåp dom här. Hon blev så glad när jag ville ha dem.

Äkta från femtitalet  : )
 
 
JAG ORKAR INTE MERA
vara sur på Stockmann. Jag kan ju inte låta bli att gå dit. Efter min långa dag i dag beslöt jag gå till Stockmann och dricka grönt té och croissant. Glass är för kallt på vintern. Och nu då till det finaste stället Thé Room i åttonde våningen.


Så här på vintern är bilderna jag oftast återkommer till

foton av grönt té och croissant  : )

MATUPPKÖP
på Stockmanns delikatess. Och då blev det natutvis grillade hönsbröst. Jag var säker på att jag hade hemma massor lök och morötter, men så var det ju inte. Jag plocka ihop allt smått jag hitta i kylskåpet: en ynklig lök, lite tomat, gurka och surkål.

Vad man än blandar grillade hönsbitar med blir det gott fastän smaken varierar. Vi åt med quinoa.

ARON
är inte frisk ännu. Jätte trött säger mamma. Han är hos oss i morgon. Hoppas han är mycket i  min famn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar