torsdag 16 februari 2012

EN PERUS ARON-DAG
Visserligen var han lite varm, lite trött, lite snuvig, men allt var ganska trevligt. Morgonkaffe - och nu läste momi Husis för Aron säger redan Maja. Alltså den ritade filmen om biet som han förr kalla Ma. Tolvtiden halvsov Aron i momis famn så det blev en välkommen tupplur för oss alla tre  : )

Och sen gick vi ut. Bara lite för Aron var ju småsjuk. Vi gick till Kimmis där det finns en liten skrinnskobana. Förts ville Aron spela ishockey. En Kimmis-tant hämta boll och maila åt honom. Ändå lyckades det inte, för momi hade satt påsahandskarna på så att tummen inte var som den skulle. Kimmistanten korrigera  : ) 

Sen hitta mofa på en sån lek att han först sprang med Aron i pulkkan och släppte den sen så sista biten for pulkkan iväg av sig själv.


Det tyckte Aron var roligt.
Vårt ute avsluta vi med en liten promed runt de närmaste kvarteren.

Aron har ännu blöja, men han säger till när han behöver påttan.  I morgon går han väl till dagis, men säkert så att tanterna kan ringa om han verkar trött. Hans mamma kom efter honom bortåt fem och då börja jag förbereda mig för yogan.

Bussen var igen sen så jag försena mig 10 min, men det har ju ingen betydelse när man yogar i egen takt. Dessutom hade Monica (läraren) nån sorts sjukledighet så hon gick lite tidigare hem. Jag kom inte alls ihåg att Arbis också brukar ha sportlov. Alltså nästa vecka. Det passar bra för då skall jag hjälpa min gudmor att flytta.


NYA TORSDAGSTÄVLINGEN

Vinterbild nr 2

Om det visar sig att den här bilden är för lätt/tydlig, vill jag ha den preciserad a) och preciserad b).
Men det återkommer vi till.

8 kommentarer:

  1. Din ylletröja säger Immu!

    SvaraRadera
  2. Din vante, en såndärn lappvante eller va de nu heter...

    SvaraRadera
  3. Jag är på samma linje som alla andra. Något stickat ev. en pläd, kofta.
    Raili

    SvaraRadera
    Svar
    1. Stickat jo. Slätstickning. Typ mohair-garn. Men
      a) hur skall man kunna avgöra vad för plagg? Hur än man stirrar, så framgår det inte. Man måste ta till att gissa; halsduk, plastrong, yllebyx, vante, mössa, hatt, tröja, olle, lasse, socka, pannlapp (dålig), halvfärdigt stickerijobb, julgubbskägg, äggvärmare, (Kopra-Jaakkos), vristvärmare, handledsvärmare, knävärmare, pannmössa (kaffe-), ...

      b)hur skall man veta vad menas med preciserat a) och preciserat b)?
      c)Eller jaa... ahaa... är det det som du skall återkomma till. (numera gaar allt meget langsamt upp for meg. Tunnsått med aha-upplevelser!)
      d) sen - kom det någonsin fram (kanske jag läst dåligt) var klockan fanns och vad kätting-bilden föreställde? Referar nu till det första tävlingsförsöket.
      Allinug

      Radera
  4. Jag tror att dem heter Luvika vantar.
    Raili

    SvaraRadera
  5. Just det, Raili : )
    Grattis!!!

    SvaraRadera
  6. Det var roligt. Trevlig helg.
    Raili

    SvaraRadera