tisdag 31 januari 2012

PÅ VÄG TILL VERKSTADEN
råkade jag på min granne Raija Huovinen. Hon är fotograf och har nu ett knappt år haft sin studio här i ett källarutrymme. Hon är en av dom sista som fotar porträtt svartvitt med en Hasselblad, framkallar i mörkrum och retuscherar för hand. Hon sa att kom nu och titta på min studio, så jag gick och sen sa jag att kom nu och titta på min verkstad och det gjorde hon. Tyckte jag hade trevligt och var väl nog lite imponerad av bilderna på mina smycken.


SEN KOM MALIN.
Malin är en hemst vänlig och behaglig person. Smycket hon beställde skall ha en handgjord ked med handgjorda länkar i olika storlek - kanske olika metall - och ett ankare som skall vara kreativt. På sommaren (Malin bor på Bodö) hämtar hon ännu nån liten sten eller slipade glasbitar att fästa i keden. Det blir fint. Vi skissa och diskutera länge. Också Malin bläddra i min smyckemapp.

 Jag hade ju länkar som blivit över, men många av dem är nog för stora.


Så jag gjorde till en hög med nya mindre länkar. Också av mässing.

Men det här räcker inte. I morgon skall jag till Rasmussen och köpa mera tråd.

MONSIEUR SOUPE DE BORTSCH
stack sig in. Han hade varit till Eesti Kauppa i Böle och hämta vinterns första Bortsch-soppor. Och det är alltid han som värmer soppan  : )

KALLT I VERKSTADEN
på eftermiddagen. Trots att jag paltar på mig två tröjor har jag ändå röd näsa. Fortsätter kölden måst jag börja använda kalsonger eller strumpbyxor. Må så vara kallt, men jag är så glad när solen nu är längre uppe.

 Så här ljust var det...

klockan halv fem  : )


IGELKOTTENS ELEGANS
av Muriel Barbery är en av dom bästa böcker jag läst. Det var så konstigt hur nästan hela handlingen ustpelade sig i en trappuppgång. Men det ingick så mycket filosofi och intressanta tankar/diskusioner. Och att boken var uppbyggd så att några kapitel skrev jaget och turades om med den intelligenta tolvåringen, var ju speciellt. Dessutom var översättningen fruktansvärt bra. Har nån av er läst Barberys andra bok SMAKEN? Går dom att jämföra?  Nu skall jag sätta in boken under min profil för favoritförfattare.

2 kommentarer:

  1. Wau, hieno kello! Oletko itse sen tehnyt? t: inka

    SvaraRadera
  2. Tykkään itse kanss kellosta - sopii niin hyvin pajaan.
    Se on alunperin Caron. Voi olla että hän jo haluaisi sen takaisin. Se on ostettu, mutta en muista mistä kaupasta.

    SvaraRadera