måndag 2 januari 2012

VÅR NYA TV
har inte bara bra bild - den har också bra ljud.
Gårdagskvällen avslutade vi med popcorn, öl och Coldplay -konsert. Fint!

Men jag har en fråga. Viva la Vida, Coldplays väl mest kända stycke, hörde jag en gång i verkstan på antingen Extrem eller Radio Hki. Jag är övertygad om att radiomänniskan sa att det inte är Coldplays stycke. Att det är en kvinna som har gjort det och att hennes version är bättre. Jag Googlade och Wikipedia skrev natutvis att Coldplays medlemmar gjorde Viva la Vida tillsammans och blä, blä. Är det sant eller är jag korkad?

ÄNNU EN GÅNG VINKOTLETTER
Orsaken till att Vinkotletter stod på menun i går beror på att vi massor av Nyårsaftnar har haft just den rätten på bordet. Men kotletternas historia går tillbaks ända till 1977. Då bodde vi i Brunakärr. Det är ju en middag som går snabbt att laga, bara man kommer ihåg att sätta dem i marinad kvällen före och inte sen häller marinaden i avloppet.


Om nån nu bara läser det här, kan jag berätta att jag skrev receptet som ett skilt inlägg på eftermiddagen.

ATT "TVÄTTA STRUMPOR"
är ett uttryck jag tror jag har berättat om tidigare. Vi hade en lärarinna i matematik som avskydde att rätta prov. Hon sa att hon gör vad som helst hellre t.o.m tvättar strumpor. Därför existerar uttrycket i vår familj, typ om man ska dammsuga. I dag har jag hela dagen "tvättat strumpor". Jag kom aldrig iväg till verkstaden. Och sen när snöstormen kom tyckte också T att "va ska du nu ut i det där vädret", isynnerhet som jag har 50 m väg till verkstan.

Nå det var ju nog helt mysigt här hemma  : )


I morgon skall jag till Helenahemmet i gudmorärenden, sen tänker jag sticka mig till Eva Biaudets "Skumppa" och sen med mitt gudbarn Hanna till Strindbergs övrevåning.  Hon kommer från Rom i kväll. Hoppas vår träff blir av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar