fredag 6 januari 2012

ÄR JAG DUM I HUVU
eller är FST5/Hbl arroganta? Jag läste att dokumentären The September Issue börjar 22.00 och följande program börjar 00.45  Så var det ju inte alls. Dokumentären sluta 23.30 och efter det kom det nånsorts text tv. Så tack nu bara.

VIKA BYKE
tänkte jag göra idag. Jag sa det åt Gilla och hon sa att det låter precis som att "tvätta strumpor".  Jag har inte vikt byke i dag. 13-tiden gick vi ut. Inte mera sol, men helt skönt. I skogen bakom koloniträdgården tog T ett foto av mig.

Ändå känner jag mig som  gammal AD lite generad över att visa bilden. Det allra viktigaste när en bild med "blick" beskärs är att lämna utrymme för blicken. Det som finns bakom mig borde finnas framför mig. 

I det här skede sa jag att nu finns det fyra filmer jag borde se: Marilyn, The Girl with the Dragon Tattoo, Vares och J.Edgar med Leonardo DiCaprio. Jag tyckte att filmhögen borde småningom minimeras. Vi gick hem och kolla vilken film som hade en ämplig tidpunkt. Det var Vares 16.30.  Nu är det så att vi såg den första Vares-filmen med Antti Reini regisserad av Anders Engström. Den var bra. Sen kom det två katastrofer regisserade av Lauri Törhönen som vi aldrig såg . Nu var det igen Anders Engström och Krister Uggeldahl tyckte den var bra i kritiken i Husis.

Jag undrar om Engströms första var snäppet bättre, men den här är helt bra. Gå gärna och se. Och jag håller med Uggeldahl, Aake Kalliala är huippu!

HEMMA SICILIENSALLAD
och sen sku jag bara kolla lite en engelsk film på ettan, Lavendelflickorna, men där blev jag fast ända till slutet.

I morgon 13-dagsfest i Borgå hos min bror med alla kusiner. Det blir säkert roligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar