måndag 2 januari 2012

ÅSCH! JAG GLÖMDE BILDEN

som hörde till texten "Återkommer i morgon med receptet på maten".

Hur som helst håller jag er inte mera i spänning utan här är receptet:


VINKOTLETTER
(jag gör alltid 4 pers mat åt oss två)

4 griskotletter
1 liten flaska rödvin eller 3,5 dl
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk smör
1/2 tsk salt
1/2 hackad lök (jag brukar strimla)
2 msk soja
saft   av 1/2 appelsin
11/2 dl vispgrädde


Torka av kotletterna och lägg dem i en trång bunke. 
Häll över vinet och låt köttet marinera över natten. 

Jag tänkte photoshoppa bort torkskåpets ställning, men det ser ju helt humor ut  : ) 

Torka sedan marinaden av köttet och spara marinaden. 
Mal på peppar och bryn kotletterna väl.

Salta, lägg med löken och sväng kotletterna ett par gånger.

Tillsätt sedan sojan, vinet som köttet marinerats i och appelsinsaften. 
Lägg lock på pannan och låt kotletterna puttra 10 min.
Häll såsen i en kastrull, vispa ner grädden och låt den koka ihop 
tills den blivit aningen simmig.


En sås som blir nästan godare än kalkonsåsen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar