söndag 29 januari 2012

PÅ VÄG PÅ FEST
via bokrean. Jag tänkte: om jag som liten flicka har varit på bokrea i Finska Bokhandeln och Akademen hade dåligt med smyckeböcker, så varför inte kolla Finska Bokhandeln. Deras rea hade varit gensat efter julen "...mutta meillä on jatkuva remonttiale". Jag fråga efter smyckeböcker och blev hänvisad hobbyhyllan så jag förklara att liksom bilder av smycken men det fanns nu inte.
Så det blev ändå Akademen. Det dom hade på rea var en bok om gamla skatter - lite smycken också - och en bok med smycken gjorda av papper. Men det hör till att jag på vintern skall köpa en smyckebok för att bli inspirerad så jag titta på dom till normalt pris. Och jag hitta en för 19,90 med sjuttons kreativa örhängen.


Kanske jag visar några bilder ännu i morgon.

UNDERBAR MAT
på festen. Förrätten var - som ofta hos Nylunds - blinier med sikrom, rödlök, saltgurka och smetana. Och huvudrätten stekt renfilé, vitlökspotis, kantarellsås och sallad. Dom andra valde förstås rödvin till steken -  Carola och jag drack på skoj vitt.
Efter maten dök sonen Joakim upp med minstingen Victoria som kallas Viksu. Hon fyller två på våren. Hon är söt och glad, säkert sån som Aron sku tycka om. När  dom tagit adjö blev det Irish Coffee och ännu grogg.
Vi fick en lämplig buss någå 00.00 och hemma lyssna vi ännu på Roger Waters "Pros and Cons" med  vår nya fina ljudanläggning.

EN LTEN PROMENAD
annars ganska slow life idag. 
Trad söndagspasta och de facto med lax fastän det inte är fråga om rester. Jag har nytt system. När jag grillar laxen på lördagen lämnar jag den del som sen skall vara för pastan ogrillad. Det är godare med varm lax till pasta! 

BOARDWALK EMPIRE
som börja för två veckor sen var lovande. Ändå missa jag andra delen. Jag vet att man kan se på nätet, men det blev nu inte av.  Tvåan 21.00

VERKSTAD I MORGON
Karins örhänge skall bli färdigt. På tisdagen kundbesök. Ett nytt uppdrag - vet inte ännu om det är hänge eller brosch. Och i morgon kollar Harri Syrjänen färgen inuti Lapis lazuli-stenen. Är färgen ok gör jag två ringar och fyra hängen  : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar