onsdag 18 januari 2012

VACKRA VINTERVYER
på förmiddagen, sen gav jag mig av till stan.


Metron till Kampen för att köpa 5 m läderband för kommande smycken. Därefter DNA Kauppa  på Brunnsgatan för att köpa Samsung Galaxy Cover. Den lämna mig aldrig i fred. Jag bara måst köpa den.

Och så var jag till Akademens rea. Till julen år 2010 hade jag tänkt ge Maguerite Duras bok "Sjömannen från Gibraltar" som julklapp åt Gilla. 

Men jag söla och söla och när jag sku köpa den var den slut överallt. I stället fck hon det årets Nobel-pristagares bok Mario Varga Llosas "Den stygga flickans rackartyg". Dom fanns nu båda på rea. Jag köpte Duras för den hade mjuka pärmar.  "Den stygga flickan" var stor och inbunden. Den finns som pocket till samma pris som reaboken så jag tänkte att en vacker dag kan jag köpa den som pocket. 

Jag hade också tänkt mig Karl Ove Knausgårds Min Kamp del 1, men jag kommer ihåg att i recensionen av den för något år sen verka den lite otäck. Har nån läst den?  Har jag fel?


SAMSUNG GALAXY COVER
blev det då.


Jag måste fråga flickan i affären att har hon tid en timme, att "jag vet int ens vad man skall göra när den ringer". Men den är inte så invecklad. Visserligen känns det dummt det där att glida med fingertopparna och att skriva textare lyckas nog inte riktigt ok ännu. Det tar natutvis tid att lära sig  :  )

EN STOR LAPIZ LASULI
står nu på programmet. En vän vill ha typ fem smycken av den. Jag trodde att Suomen Jalokiviharrastajat sku hjälpa mig, me sånt gör dom inte. Det finns dåligt med smyckestenssliperier i huvudstadsregionen. På Mariegatan finns ett fint ställe - antagligen jätte dyrt. Har inte ännu fått tag på människan. Och sen eventuellt Syrjänen. 
På söndagen efter valet får jag besök i verkstaden. Skall bli intressant.

I morgon skall jag bekanta mig med nya telefonen hela dagen, tills jag skall till yogan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar