torsdag 3 september 2015

En rolig träff

med Helen. Det regnade på morgonen, men när jag for hemifrån hade det slutat. Bytte till tian och såg henne plötsligt i hörnet av Högbergsgatan och Bangatan. Vi kramades. Det var jätte roligt.

Vi gick sen till Harri Syrjänen. Jag berätta att jag hade jobbat med honom i 9 år. Alltså int liksom jobbat, men då när jag gick i skola i Ekenäs. Men vi har träffats och jag har fört vinflaskor åt honom och för ett år sen jobba jag hos honom när han var på Island ett par veckor... Han tyckte också om Helen.

Sen gick vi till Design museét. Helen har aldrig varit där. Nu tog hon foton av en massa kläder. Här lite bilder av henne.

Här Helen och en dräkt med kristaller som en tant sa att man int fick fota.

 Konstiga saker.

 En jacka som jag sku villa ha.

 Helen vid utgången.

Vi gick sen ner till ett konstigt kinesiskt ställe och sen på cafe´ i Design museet. Jag fick kaffe och örfil. Helen te´och örfil. Mannen fyllde min kopp till brädden så att den tyvärr skvätta över. Vi satt länge och prata. Sen gick vi via smycke, bok, väsk och vad dom nu allt sålde där i butiken. 

Sedan till Finlands Arkitekturmuseum. Vi har varit där jätte många gånger med Monsieur. Nu var där en utställning som hette Det Japanska Terummet. Också verktyg o.dyl.

Här Helen och jag.

Det var alltså Helen jag satt bredvid i flyget till Berlin. Hon är också designer. Det här var fjärde gången hon kom till Finland. Det kan hända att hon om två månader flyttar till Finland för att jobba på en designbyrå på Södra kajen. Men på måndagen kommer hon till Kottby. Vi skall promenera omkring här och titta på trähus och sen besöka min verkstad och sen kommer hon hit till mej. Vi kom sen via Stockmann och jag visa vilka bussar som går till Kottby.

Hemma gick jag av och an till verkstaden för att ta bort Rons smycke ur betbadet. Få nu se vad det blir... Fortsätter väl i morgon.

Godnatt!


3 kommentarer:

  1. Roligt att få ett ansikte på Helen eller alltså se vem det är du skriver och pratar om :)

    SvaraRadera
  2. Nå jo! Hon är nog helt trevlig : )

    SvaraRadera
  3. Det där låter lite dumt...
    Hon är ju jätte rolig på alla sätt : D

    SvaraRadera