lördag 26 maj 2012

VACKER MORGON
Kl 07 utanför Caro. Vi hörde om en hemskt ampumavälikohtaus.  Typ halv åtta vid loppisen. Massor folk redan. Borden fulla.


 Caro var glad i början.

Och jag fick mitt efterlängtade kaffe.

 Vårt bord.

 Snygga...

...outfiter.

Bortåt tre kom Monsieur efter oss. Jag hade inte fått ens bordets avgift ersatt. Det var jätte dålig kommers. No business! Alla var väl ute i sommarvärmen.  Inga glada finskspråkiga eller finlandssvenskar. Nå, vi förde snällt en del till Emmaus. Vi har alltså typ i tre år brukat två ggr per år sälja på Valtteri. Månne vi fortsätter?

VIA MUSTAPEKKA
och sen hem till Caro. Pappa Santeri och Aron är i Mäntyharju. Ändå tycker Caro att hon måst stressa.  Tvätta fönster, måla byrå...

INKOMMANDE LÖRDAG
skall vi ha vårfest hos oss. För våra barn. Ingen har någon bekant som "blir färdig". För att lyckas med ny menu´  - med rätter jag inte gjort tidigare -  öva jag idag.

Förrätt med stekta hela räkor. Doppade i lime/sambal oelek och sedan stekta och  serverade med aiolioch strimlor av röd chili. Ett glas rosévin.

Huvudrätten blir kyckling stekt med lök, vitlök och anis. Dessutom burktomater, svarta  oliver  och kycklingfond.

Och överst fetabitar. Till det rödvin.


Ja -a hörni! Vad skall man göra med dessa unga som mår dåligt? Jag talar alltså om det hemska i Hyvinge. Förfärligt lessamma saker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar