torsdag 17 maj 2012

EN HIMLA ROLIG KVÄLL
T och jag hade fått som födelsedagsgåva av Inka en fransk middag med tre rätter på restaurang Bistro (som nämns i Michelin guiden). Nånsorts alkudrinkki innan man for hemifrån skulle det ju vara. Till morsdag hade jag fått en flaska portvin av Monsieur och smaka nu på det.

 Gudomligt gott!

När vi steg av tians spåra utanför Kakkukeisari stod denna roliga hund på en motorcykel och vänta på sin husse. Nu är det så att jag på nittiotalet gjorde en ganska lång reklamfilm för Honda Monkey där killen körde exakt såhär med en nästan likadan hund.

Det var nu en äldre gubbe så kanske det var just han som skaffat en lite större motorcykel, men hund av samma ras  : )

 
Vi blev glatt mottagna på Bistro. Vi berätta att vi på 70-talet var där när stället hette Eiran Grilli. Dom sa att alla i vår ålder säger samma. Om man hade den franska menún var det ett hoprullat papper med metallringar. Jag ville ha mina mässingringar kvar på bordet hela kvällen.

På Bistros bakvägg fanns den här tavlan. Lite originell för att vara på en restaurang...

Först ett glas skumppa och "en hälsning från köket" - en pikuliten fyrkantig sak.

Sedan serverades vitt vin, AIR Pinot Gris och sjukt gott bröd, två sorter.

FÖRRÄTTEN
Hönsleverpaté med rucola och rödlök i nån söt sås. Det gula var antagligen stekt smör som fått stelna.

HUVUDRÄTTEN
var röding som har en speciell smak. Till den Beluga-kaviar, kapris, haricotvertes, mandelflarn och blomkålspuré. Helt otroligt gott!

DESERTEN
var chokladparfait med hallon- och jordgubbsmousse (eller var det tvärtom). Och kaffe.

En fantastisk middag. Tack massor Inka!

DET VAR ÄNNU LJUST
och när vi gick förbi Alfred K - en guldsmedsaffär på Högbergsgatan, som numera ägs av min skolkamrat Stefan Busk-Nielsen. Där var tydligt mingel på gång så vi stack oss in och vips stod Stefan där och presentera sin fru och dom var så glada och berätta att dom ställde ut några slutarbeten från skolan i Ekenäs och att tidigare på kvällen hade också våra lärare varit där. Frun hade gjort en helt otrolig  kuvertväska av silver. Ett glas skumppa natutvis och sen gick vi vidare. 

Jag föreslog en grogg åt Monsieur, men han ville ha Leffe-öl på Belge. Det var helt roligt att promenea ner till centrum i skymningen. Belges gatunivå är trång och hösslig så vi gick en våning upp.

Interiören i övre våningen.

Skål för en rolig kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar