fredag 25 maj 2012

BONUS-ARON PÅ EFTERMIDDAGEN
Caro var tillfälligt upptagen och Sande blev lite sen så vi lova vara med Aron en liten timme från kl 18 framåt.  Men vi hann städa hemma och göra Mustapekka uppköp. 

Desutom fick jag äntligen min hängborr tillbaka. Jag skicka den till reparation i augusti. Jag har ringt och ringt. I början var jag vänlig - slutlige skrek jag "jumalauta", och då blev det fart på karln. Vi avhämta den från Ärrän som nuförtiden är vår post         : (  
T förde den direkt till verkstan så jag vet inte om där är det nya handgreppet jag bad om.

VI HADE TRÄFF
utanför K-kauppa Masurkka. Caro gick på sitt ärende och vi gick med Aron till Kottby lågstadiets lekpark. Ändå via Masurkka för att köpa glass. Åt Aron och Tättä - inte åt mig. Jag ville kolla Funkis-kioskens berömda glass. 


 Aron är Tofu-människa och...

 mofa har här ren fått slut på sin glass. Inte många steg från K-kauppan till brandstation.

 Och framför Kottby Lågstadium finns Funkis kiosken. Alla "Lippa-kiosker" har olika stil på grund av olika innehavare. Kottby kiosken är helt liksom hippi. Kaffet är speciellt och likaså glassen. På gräsmattan bakom kiosken sitter ungdomar och spelar gitarr.


Jag köpte körsbärsglass med chokobitar i.

Vi lekte sen en tid med Aron på skolgården och snart kom mamma. Klockan närma sig sju och Aron sa "Hej då. Ses."

JAG FÖRBEREDDE VÅR FRITTATA
som gjordes på gammalt groll. Fick småningom  allt stekt och så fick den vara under lock tills god riven ost hade smultit. Till den ett rosé vin. 

 Min snälla son ringde och vi tala säkert en halv timme. Det var roligt. Snart väl i säng. I morgon loppis med Caro. Det brukar vara roligt fast man inte nödvändigtvis förtjänar så mycket. Men man blir av med gamla paltor. Det betyder att jag skall opp 5.45    : )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar