tisdag 15 maj 2012

NÄR VI KOM FRAM TILL BREDVARPET
söndag förmiddag blev jag nog inte hemst glad. T sa att där finns möss och mösskakka. Ändå föreställde jag mig att det var bort sopat och dammat, att kanske lite hade kommit till. Så var det inte. I köksskåpen fanns massor på golvet. Likaså på köksgolvet över huvudtaget, i kastrullskåpet, i min säng, hemska saker under kylskåpet, bland lakan och handdukar. Vad jag än lyfte på fanns där små svarta korvar. Kl 19 sluta jag. Det vet jag för då börja Mainos-tv:s nyheter. 
Jag satte mig ner. Fick ett glas vin. Sen blev det söndagspasta.

Det konstiga är att vi aldrig tidigare har haft möss i vår stuga. Vår katt - som var en jätte duktig musjägare - dog 2007, 20 år gammal. Kan det ha funnits kattlukter i stugan i typ då fyra år?


TRE STORA SAKER
var viktiga att få gjorda: fönstret, vattnet och bryggans landgång. Efter morgonkaffe på måndagen tog vi i tu med fönstret. Jag har varit orolig hela våren hur det skall gå. Fönstret till stan och till Arbis och repareras och tillbaka och ut till lande och så går det sönder när det lyfts upp. Men det gick bra!

 Fönstret före.

 Fönstret mitt i mellan.

Fönstret efter.


UND WAS IST DAS?
Es ist wasser! Också dusch och varmvatten.

PÅ KVÄLLEN
blev det frittata och telefonsamtal med min bror. Sen beslöt vi ännu ta en kvälllspromenad med monsieur.

 Kuddsundet.

 Idviken.

Nisses äng.


GÅRDAGENS KALLA SYDVÄST
hade lugnat. Det var 13-14° och solen sken hela dagen. Jag kratta stenpartiet och vi fick bryggans landgång på plats.

I höst skall jag nog plantera lite det ena och det andra. Tyvärr ingen prunkande vårträdgård i år. Dom här påskliljorna var ungefär det enda.

AVFÄRDSDAGEN
reserverar jag tre timmar till att "få ordning på torpet". Liksom på hösten och på söndagen när vi kom ut satt jag igen på däck med min kära filt.

 En liknande bild tog jag på hösten.

Så här ser filten ut. Den har alltid funnits i vår stuga. Redan när jag var barn. Nånting från kriget?

I morgonkväll på fransk middag till Restaurang Bistro på Högbergsgatan  : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar