onsdag 2 maj 2012

MONSIEUR PENSIONNAIRE
fyllde 63 i dag. Ändå var han uppe ren före 08. Vi hade nämligen blivit meddelade om att man stänger varmvattnet kl 8.00. Men han la sig på nytt och snarka glatt medan jag laga hans födisfrukost och uppvaktning. Men när jag sjöng "Paljon onnea" vakna han inte - han hade plastproppar i öronen. Min avsikt var att fota paketen för dom var ganska fina, men jag glömde, så här är i stället konkreta gåvor. Sofi Oksanens utgåva av Gulag vankileirien saaristo fick jag ändå via nätet.

1300 sidor!

En annan humor sak jag fick via nätet var filmen La Grande Bouffe. En film jag nu måst bifoga till mina favoritfilmer. Av någon orsak har jag gömt bort den.


Vi såg den med T i början av sjuttiotalet. Den är gjord 1973. Storyn är otrolig. Fyra framgångsrika män låser in sig i ett palats mitt i Paris för att äta ihjäl sig! Marcello Mastroianni, Michel Piccoli, Philippe Noiret och Ugo Tognazzi. Regin (Marco Ferreri) och foto är huippu. Liksaå musiken - piano om jag minns rätt. Den fick förutom Gyllene Palmen i Cannes också ett annat pris och dessutom Golden Screen. Vi börja tala om filmen här under våren hur bra den var. Jag tyckte det blir en lämplig födisgåva och beställde den via nätet. Och alltid om T har nån dag blir det en taskumatti rom.

FÖDELSEDAGSBARNET
gick ut - jag hängde på nätet. Födelsedagsbarnet kom in och beslöt ta en tupplur Jag hade tänkt mig till verkstan, men tyckte att jag kan också ta en tupplur. Alltså man hade ju ändå stigit upp före åtta!!

SEDAN BLEV DET EN FÖDISPROMENAD
runt koloniträdgården och hem via Alepa.

Våren lär ska vara två veckor tidigare i år och det stämmer.

Senaste år på Mors dag var vitsipporna såhär långt komna.


FÖDISMIDDAGEN
var inte så festlig. Det blev rester från igår.

Först gubbröra, potissallad och gammal lax. Sedan frittata med knackisar som blivit över. Vi har inte glömt våra barn, men det blir en vår- eller försommarfest om några veckor.


I MORGON
normal vardag. Och då skall det väl bli av att gå till verkstan. Kanske också fredag och lördag (korta dagar).  Och tänk om jag skulle komma i gång med torsagstävlingen i morgon  : D

Änå borde jag ju nån dag fara och kolla den konstiga ringen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar