tisdag 8 maj 2012

UNDERBAR ISLÄNDSK MUSIK
har jag lyssnat - och sett - på nu två mornar efter varandra. Jag har druckit kaffe och läst husis framför tv:n där gåvan jag fick av C har spelat. Himla vacker musik och vackra landskap och glada människor. C har kännt till det här isländska bändet Sigur Rós, redan i flera år. Också sett dem live.  För mig en ny fin bekantskap.

JAG FANTISERDADE
att nu när Caro sku med Aron till örondoktorn, har han säkert fått nånting lugnande att snart ringer Caro och frågar om Aron får komma till momi. Jag var alltså "färdig" strax efter nio, men natutvis kom ingen. Och det var ju bra så fick jag designat/skissat nya lapis lazuli smycken.

Den här stenen har en grannare, liksom mera intensiv färg. Annas egen var mörkare och med mera guld. Harri Syrjänen har lovat slipa stenar också av den här. Få se sen hur dom ser ut  : )  Ändå måste kunden först välja något smycke så att vi kan kolla antal och storlekar.

Med avsikt lite suddig skiss. Jag återkommer när smycket (smyckena?) är valda.

VANDRANDE PÅ TROTTOAREN
strax utanför vårt hus på väg till Alepa när telefonen ringde. Det var Caro som kolla om jag var i verktstaden, men sa sen att nu ser hon mig att vänta. Roliga Aron hade vitsippor åt momi och så fick jag fint sälkap till Alepa. Caro och Aron kom dit för att köpa glass. Jag tyckte det var duktigt när Aron på söndagen hade sagt "iso kala" åt sin pappa och "stor fisk" åt sin mamma  : )

GANSKA PRICK KL 18
kom T från lande. Jag kunde bjuda på antingen grillad lax från söndagen eller knackisar och sill, men det var väl viktigt att få söndagslaxen ur världen. Det betydde att man fick vin  : ) Efter det har vi i tur och ordning varit på datorn och nu slutligen är det min tur att blogga. T skall i morgon på ett bolagsmöte 7.30 så jag har lovat ha frukost åt honom när han kommer hem.

SLUTLIGEN
var jag ju så jätte glad senaste sommar när Jeanette Björkqvist blev en av medlemmarna i Jälkiviisaat. Jag tycktte hon var så bra och klok. Men vad hände sen. Gång på gång bara sitter hon där utan att säga nånting. Höjer bara ibland på sitt ena ögonbryn för att se sträng ut. Nu har dom ibland brukat ha Anu Silfverberg där. Hon är mycket bättre!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar