lördag 5 maj 2012

KAFFE LITE TIDIGARE
än vanligt. Jag ville till stan för att kolla ringen jag såg på första maj. AntikWest - Oriental Art & Antiques stängde kl 14.  Lite dimmigt var det, men jag kom bra iväg och tog trean som for exakt till Kaptensgatan. Ringen var helt ljuvlig!

Ingenting är perfekt eller elegant på den. Tre kulor på ena sidan, en på andra. Lite snett och råddigt. Underbar! Den är indisk. Guldet mellan 22 - 24 karat. Stenen en stor diamant. Ändå inte slipad som dom man är van vid utan en snygg del av en större diamant. Dåligt slipad. Pris 1.500€ Bra investering. Eller? Till saken hör att den var exakt min storlek. Tanten också tycke att den passa mig helt hurja fint. Borde man?

LÄNGS HÖGBERGSGATAN 
vanka jag sedan ner till centrum. Via Stockmann efter tuliaisir för jag skulle till min gudmor. Hon var glad och pigg. Hon hade själv lyckats ställa och få igång sin antika väggklocka.

DIMMAN HADE LÄTTAT
solen titta fram när jag gick hemåt. Jag satte igång med maten som i dag var den mest traddiga av trad lax: grillad med gräddfilssås, Rosamunda potatis och broccoli.

 Jag vill fortfarande ha min lax okryddad. Nånting jag vande mig vid i samband med gallstenen.


 Broccolin kokas i potisvattnet vid slutet av koktiden.


Underbar Rosamunda!

Jag har ännu lite skräck för vittvin. Rött känns tryggare. Men ändå så att jag har det i kylskåpet så det blir kallt  : )

LA GRAND BUFFE
kommer vi antagligen att se på dagen en söndag. Med popcorn och öl. Vi övervägde att se den i kväll, men vi är för mätta för popcorn. Vi ser istället på nånting italienskt på Teema.

I morgon har min kära son födis  : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar