tisdag 22 maj 2012

FINNS DET SKÄL TILL
att inte visa design/skisser jag gjort förrän beställaren har fattat sitt beslut?  Jag undrar varför jag gör så. Hur som helst ser designen till dom nya lapis lazuli smyckena ut så här.

Kunden valde smycke nr 7.



STACK MIG TILL VERKSTADEN
innan jag gick till tandläkarn. Jag måste kolla vad jag behövde i silverväg för jag skulle också till Rasmussen på Södra Kajen. Hos tandläkarn inga problem, men jag skall dit en gång till.


KELLOMIEHET
finns på Drumsö. 

Enda stället där man får zirkoner med färgen aqva. Och bussen dit får man från järnvägstorget d.v.s utanför tandläkarn. Adressen är Hallonnäsgatan och när jag satt i bussen såg jag både Unicefs hvuvdkontor - i allafall fanns det där då när dom var min kund, en strand där jag gjort en Bio Luvil film och två andra fotostudior jag anlitat. På något sätt ett lite underligt ställe. Konstiga vibor. Nå jag fick mina zirkoner och tog bussen snabbt tillbaks till stan.

VIA SINELLI
där jag köpte läderband och lite halvfabrikat av silver, till Forums Yves.  Jag behövde ansiktsrengöring - ett till stan, ett till lande. Och till Aktia efter loppiskassa.

Otydlig bild så nu är den liten  : )


PROMENERA TILL SYRJÄNEN
med en glass-strut i högsta hugg. Hade med mig den nya lapis-stenen, visa skissen och gav måttet på stenen. Han fråga om det är bråttom och jag tyckte att inkommande vecka sku vara bra  : ) Han orka sen int höra på sin praktikant som hamra någå, så vi gick ut på trottoaren. Ändå ringde nån och jag orka int vänta. Jag hade fått syn på en A4  i skyltfönstret om Syrjänens utställning tillsammans med nån gumma hos Tarkiainen på Mikaelsgatan. 

MEN FÖRST TILL RASMUSSEN
efter silvertråd och silverplåt. Jag hade beställt både oxideringsmedel och vax att fästa steninfattningar i. Oxideringen fick jag men vaxet var fel. Och hur än gubbarna sökte i katalogen fanns det inte. Den ena - alltså en kille - sa att han skaffat sitt i USA. Måst kolla med S nästa vecka varifrån hans är.

Produkter från Sinelli och Rasmussen.



TARKIAINEN
nästa. Utställningen var i neder vånigen. En tant kom med. Fina saker Syrjänen har gjort igen. Där fanns roliga sländor som jag inte fatta att fota men nog den här ringen. Den är liksom i en burk som keramikmänniskan hade gjort. Ringen är tjockt silver - hurja tung - och sen guld och granater.


MONSIEUR
ropa: kom fort och fota i köket! 
Jag sprang ner för trapporna och fick detta fina ljusfenomen förevigat.
Jag undrar om jag sett aftonsol ovanför spisen tidigare. Vi har bott här i 31 år.


ARONS VÅRFEST
i morgon 8.30 så nu skall jag stryka en klänning  : )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar