måndag 28 maj 2012

EN GANSKA HURJA DAG
Opp kl 07. Kaffe med Husis och vacker isländsk musik. Sen till tandläkarn. Om ingenting händer blir det kontroll igen om ett år.

  Tandläkarmottagningens gård.



REDAN I BUSSEN
ringde T och sa att lilla rhododendronen blommar. Voj apua, hinner jag nu se dom vackra blommorna alls  : /   Jag far ju int dit förrän om två veckor.


PÅ MIN KLASS
i guldsmedsskolan i Ekenäs fanns en flick som kämpa och kämpa med sitt slutarbete. Det skulle bli blåbärsris av silver som bordsprydnad. Hon hade det jobbigt. Antingen låssa bladen när hon lödde dit nya, eller det blev så kallad kall-lödning och löven föll av i betbadet. Hon gav upp och blev grundskolelärare.
I dag på väg till Kronohagen titta jag in hos NIF. En utställning med nordiska hantverkare.  Och se vad en flicka från Lahden muotoilukorkeakoulu hade gjort. Det hette "Syksy". Örhängen och brosch med tomma blåbärskvistar och ett halsband som ännu hade bladen kvar.

 Snyggt och innovativt!


I KRONOHAGEN
finns en secondhand affär som heter Nasta. Jag har äkta femtitals solbrillor som jag nångång köpt i Los Angeles.

Jag var övertygad om att människan i affären skulle uppskatta dem och betala liksom ok för dem. Hon sa 2€. Om jag inte dessutom skulle ha behövt en blommig sommarklänning typ femtital sku jag ha sagt "fuck you" åt henne, men nu försökte jag vara trevlig. Ändå fanns där ingenting humor och allt var dyrt. Gammalt groll kosta över 100€   : (

OCH NU BEV DET JOBBIGT
Var då hitta en blommig sommarklänning?  Tog spåran till Stor torget och promenera längs Alexandersgatan. Nånting eventuellt hos Lindex. Promenera längs Bulevarden till min tandpastebutik och sen längs Fredan till Forum. Nu tyckte jag att det sku var roligt att se nån bekant så jag sku få vinka. Men nää. Och ingen klänning i Forum heller.

HOS STOCKMANN
for jag först upp och äta glass. Sen Marseill-tvål och servetter för lördagen. Stockmann hade en blommig klännig av samma märke E'NY,  som den jag köpte på vintern. Den var hemst urringad. Ändå tog jag den med mig hem. Den är fortfarande hemst urringad. Kollar ännu i morgon, men för den antagligen tillbaka. Och gör jag det så vad sen då?  Jag trodde ju att jag skulle få nånting roligt blommigt från Nasta  : (

CHINOS 
hitta jag hos Esprit. Dom satt riktgt bra, men nu får jag inte gå upp ett kilo. Men när jag kom hem såg jag svarta saker i ena bunten. Voj neeej. Måst jag byta?

SOM HEMMASKOR
har jag Ecco med podologens inlägg. T var fiffig och sa att köp likadana till uteskor så behöver du inte skaffa nya inlägg. Jag ringde och kolla och det gick bra. Ändå hade jag inte vett att kolla Ecco-skons storlek. Jag köpte en nummer för liten.  Oh my God!  Det bli nog att fara till stan på förmiddagen imorgon igen.

SEN TILL VERKSTADEN
Jag had trevligt besök av söta Malin. Hon tyckte om sin ring och hon gav en skiss till ett nytt hänge. Eller brosch. Den blir rolig att göra!

ÅTTA TIDEN
var jag hemma igen.  Herrn på lande.

Ensam med min fetasallad.


NÄKTERGALEN
har kommit tillbaka. Ett par år har jag inte hört den. Nu hör jag dens fantastiska ljud över Forsbyvägen. Jag har balkongdörren öppen.

Och om näktergalen säger godnatt, gör jag det ockkså!


6 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här i lunden nere vid stranden ljuder också en näktergal på nätterna. (Borde fågeln heta nättergal?) I går natt lät det som två galar. Månne en hon å en han? Eller två näktergalna rivaler?

      Nulligug

      Radera
  2. Näktergalens ljud är inte vackert tycker jag - bara hårt. Koltrastens sång är vackrare : )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Koltrastens och bofinkens sång är de vackraste. Näktergalens, tycker jag, kan inte ens kallas för sång. (Därför skrev jag "ljuder"). Men nog är det ju ett ofattbart starkt och mångsidigt ljudande. Virtuost trots allt. Höga skarpa visslingar i olika tonlägen. Knäppande och smackande och klickande varierat med högt och lågt "motorsurr". Man fattar inte att en så liten sak kan åstadkomma så mycket (o)ljud. :)

      Radera
  3. Sätt en brosch i klänningen - du har ju såna - jag har en likadan svart/vit klänning ENY's.
    Annors - dina bilder syns inte - inte åtminstone hos oss i Ågeli!

    SvaraRadera
  4. Jag hade inga bilder i går, varken på klänningen, chinosarna eller skorna.

    SvaraRadera