tisdag 6 mars 2012

MIN SÖTA KUND
kom ren före halv elva. Det var så roligt att få överräcka smycket åt henne. Hon blev så glad. Hon blev kvar en stund och prata och när jag sa att jag inte ännu har fått lapis-stenarna börja hon tala om en silverring. Ringen skall ha en platta med text. Och hur det nu var blev det en beställning som jag började på. Jag trodde att materialet till ringskenan skulle räcka - kanske hamra ringen större - men det lyckades inte.

Bara att köpa till silver när jag går till Rasmussen.

SYRJÄNEN RINGDE
Jag var ren på väg hem. Han sa att stenarna är färdiga. Jag fundera att skall jag nu orka idag, men Harri sa att i morgon är han i Tallin. Så jag gjorde just så som jag planerat. Tog ettans spårvagn till Rasmussen, köpte silver och fick mitt paket och gick sen till Harri. Först titta vi på stenarna som var helt sjukt fina. Jag har en bild på dem, men jag tar en bättre i morgon i dagsljus. Sen titta vi på länkmaskinen som hoppelunda är bra och sen valsa jag lite silver till lapislazuli-smyckenas infattning.
Länkmaskinen fotograferar jag i morgon i sin rätta omgivning.

Och maskinen var tung. Ändå måste jag till Stockmann efter bröd och skinka och knorrsoppor och äppel och mjölk, piimä och jugurt. Men jag var på gott humör, så det gick bra (tack vare mitt indiska pulver?)


TULPANERNA

dag 5.


I MORSE
steg jag upp kl sju och det gör jag i morgon också. Morgonsund har guld i mund  : D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar