torsdag 10 november 2011

VI VAR SJU PERSONER
i min gumors lägenhet idag. Träff kl 13. Fem sköterskor av olika valör och sen Margus och jag. Alla andra var trevliga och sakliga utom socialsköterskan. Hon var för ung för sitt uppdrag. Hon börja med att sätta en bunt papper framför mig som hon printat. Typ tutustu ja allekirjoita ja soita. Margus vill nu ha "edunvalvoja" och det var det flickan mena. Hon var arrogant och tala så snabbt att jag till slut sa att "ihan kiva mutta en ymmärtänyt mitään". När hon gick visa jag tungan bakom hennes rygg - hon var så jobbig.
Dom andra var helt ok. Margus vill på "hem" så vi skall sälja hennes bostad. Jag blev där ännu när resten for tillbaks till Dals. Kolla det ena och det andra. Går dit på måndagen och öppnar dörren åt städerskan jag bad komma. Margus kommer hem tisdag eller onsdag. 

KLOCKAN FYRA
var jag hemma. Åt Weetabix. Tala med min bror. Sa hejdå åt Tättä som for på fönsterkurs. Bytte kläder och tog yogamattan och strax efter fem for jag iväg. Var i väldigt god tid igen, men vid busshållplatsen finns en ny butik med massor skojiga saker: kristaller och byttor och statyer och sockor och glansbilder och god doft. Där fördrev jag tiden.

Jag fick igen goda råd av Monica och jag var faktiskt ovanligt länge i yogasalen. 19.45 typ for jag iväg. När jag steg av spårvagnen vid Stockmann sku jag kolla kännykkän av nån orsak. Ingen kännykkä! Tom väska, tomma fickor. Jag såg den plötsligt framför mig på bänken i omklädningsrummet  : (  Bara att ta spåran tillbaka. Nå, den fanns inte på bänken i omklädningsrummet. Jag fråga vaktmästarn om nån har hämtat en telefon, en gul/svart, och han sa jo och "sidu nån har ringt till dej"!

DUSCH
och té och fetaost och oliver och lite bröd och läste måndagens Husis om ålderdomshem. Och från ålderdomshem bygger jag en bra åsnebrygga till Lucia. Jag röstar inte på Lucia så jag borde inte bry mig, men rekvisitan som dom stackars flickorna skall posera med är förfärlig. Den där underliga ponchon och stickade röda saken. Bakgrunden är ju fin, men hade det inte räckt med egna ljusa kläder. Eller?

INGA FOTON
i dag så i stället roar jag er med Nemi. 
Jag tyckte den var ganska rolig  : )


I MORGON
frissa samt inhandling av farsdagsbok. Aron kommer till oss efter dagisen och blir över natten och på söndagen får vi hoppelunda diverse barn på middag.
Godnatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar