onsdag 23 november 2011

MITT ENDA ÄVENTYR I DAG
var att gå till Alepan.

Jag har förundrat mig över att ingen nånsin har frågat varför jag skriver Alepan. Det tänker jag inte göra mera eftersom jag inte har fått någon kommentar.

Jag var ju inte till Stockmanns delikatess så att inhandla kyckling var ju i och för sig onödigt, men så blev det ändå. Det blev kyckling pyttipanna.

Medan potisen koka stekte jag morot, lök och kyckling. Sen stekte jag potisen och blanda allt.


TVÅ FILM PRESENTATIONER
i och med att dagen varit tråkig.

A KNIGHT´S TALE 2001
såg jag som inbjuden AD på något evenemang. Jag blev helt tagen. Den var så bra! Ändå är det konstigt att när Heath Ledger dött och hans filmer räknades upp nämndes aldrig A Knight´s Tale.

Regi: Brian Helgeland. I rollerna: Heath Ledger, Mark Addy, Rufus Sewell

Story: Filmen börjar med Queens "We will Rock you". Perfekt inledning. Sen följer storyn om hur Ledger som är vapen dragare till en riddare blir tvungen att själv ge sig ut för att vara adlig och delta i turneringar. Massor humor och bra musik. Jag har sett filmen flera gånger - har den som VHS - och på två ställen blir jag alltid förfärligt rörd.


IL POSTINO 1995
Jag undrar om jag någonsin sett den på bio. Kanppast. Men nog  några gånger hemma tills vår VHS:spelare börja krångla.

Regi: Michael Radford. I rollerna: Massimo Troisi, Philippe Noiret, Maria Grazia Cucinotta

Story: Mario är en lite efterbliven postiljon vars enda kund är Pablo Neruda som lever i exil högt uppe på ett berg på en ö i Medelhavet. Mario är förälskad i servitrisen på en krog i hamnen. Neruda hjälper honom med kärleksdikter till henne.
Massimo Troisi dog i en hjärtattack 1994. Filmen blev klar 1995. 

Men som sagt. Dom här två är VHS:ar. Ibland funkar dom ibland inte. Ritade Lion King funka sist när Aron var här . Kanske jag borde kolla hur det är med dom här...

2 kommentarer:

  1. Jag är nu helt säkert "dummihuvu", men förstår inte varför man borde kommentera Alepan...? När jag bodde i Berghäll, kunde jag välja mellan två närbutiker. Alepa och Siwa. Då vägde jag ibland mellan två alternativ; "Skall jag gå till Siwan eller skall jag gå till Alepan"?

    Men här är nu säkert gömt någon intelligent grej, som jag inte fattar..
    Gillan

    SvaraRadera
  2. Inget intelligent. Jag jämförde med butiken. Liksom man går ine till "butik" man går till butiken : )

    SvaraRadera