tisdag 29 november 2011

ÄNNU OM PODOLOGEN HAKALA
Han hitta ju massor fel på mina fötter, bl.a. att vristerna är helt lösa, senor o. dyl försträckta. Det betyder att dom flesta sittasanor i yogan blir ogjorda. Jag måste tumma på att inte mera vrida mina vrister. Att snurra runt på foten/vristen lär ska vara väldigt illa.

Men en sak sa han:
Att jag har perfekta hälar! Han sa 10+
: )


ETT TIPS
angående youghurtburkarna i Susanna Ilmonis spalt i Husis idag. Dom är säkert oekologiska - isynnerhet plastkorken förundrar mig. Men jag tycker mest om Ingmans fettfria osmaksatta youhurt och den är tyvärr i en sån förpackning. När burken verkar vara tom klipper jag av den på mitten. Med sked får jag sedan allt som finns kvar, både upptill och i bottnet och inte alls jobbigt.

DET BLEV STORSTÄDNING
Vi börja typ kl 13 och sluta bortåt 16. Tättä bar filtar, dyor och soffmadrasser till balkongen och putsa bobbor från tavlor och bordsytor. Jag dammsög och tvätta golven. Solen sken när vi börja, men när vi sluta var det ren mörkt. Hoppas det blev fint. Tänk om man sku leka att det här var julstädningen  : ) 

ATT BESTÄLLA VIA NÄTET
brukar gå snabbt oberoende av vad det är för .com därför blev jag väldigt fundersam när min huppakappa dröjde. Dom lova mellan 21-25.11. Idag ringde jag H&M och allt var i sin ordning. Snabbt hade det gått, men posten hade aldrig skickat sms:et att mitt paket hade kommit. Jag fick en kod så efter städ och dusch gav jag mig av till posten. Jag vet inte hur uttrycket lyder, men någå att väntar man tillräckligt länge på nånting blir det bra. Tyvärr inte denhär gången. Kappan var annars helt ok men slimmad. Och jätte massor slimmad så den var tyvärr obekväm. Jag returnerar den på fredan   : (

TREVLIG ANTIKAFFÄR
helt bredvid posten.

Eller mera då retro. Tättä har köpt två radior därifrån. Den ena är en jättefin B&O reseradio som finns på lande. Och så har vi köpt en mellandel till vårt matbord (Artek som består av tre delar). Så här till vardags funkar det som Tättäs skrivbor.

Och här har vi då dom fina Yves-muggarna. Det är inte senapsgult, det är guld!


AVSLUTNINGSVIS
en vitsig sak. När jag kom hem från Gilla på söndan i en helt förfärlig storm gick mitt paraply sönder i en pust (25sm sydväst). Nåmen det var ju riktigt bra, tyckte Tättä. Han hade just läst en Pirkkaniksi att har man ett söndrigt paraply, skall man ta bort tyget och fästa lampslingor i det i stället. Ett jätte fint ljusarrangemang så här till julen men också för annan fest. Och mellan festerna viker man ihop det och sparar det i garderoben.Tänk så folk är fiffiga  : D

2 kommentarer:

  1. då kan du ju sjunga mamma muu sången : häl på häl på häl på häl på häl på.... :)

    Jag tyckte igår när jag åkte förbi ert hem efter dagis hämtning att jag såg något fint ljusarrangemang på övre balkongen!

    caro

    SvaraRadera
  2. Tyvärr grannens! Vi måst skaffa en ny "videstrut" att sätta ljusslingan i.

    SvaraRadera