torsdag 24 mars 2011

TRAD. TORSDAGSBESÖK
Alltid roligt när Caro frågar om dom får komma hit efter Muskarin, för det betyder långsam morgon utan stress, god frukost och Aron. Och i dag hade Caro stailat sig för att passa i vår inredning  : )

Apropå staila så hoppas jag att det inte är nån av er som har stailat Christina Gestrin. En riksdagsledamot som är speciellt aktiv när det gäller att rädda Östersjön och som över huvudtaget kommit med i poitiken via miljövården. Jag hade hellre sett henne i bomullsblus med lockigt hår och fräknar. Varför denna glamour? 

VARDAGENS HJÄLTAR
eller då Arjen Sankarit som utställningen på Ateneum har fått heta överallt. I och med onsdagens Pixel (som är ett utmärkt litet kulturprogram) på FST 5 fick hela utställningen en helt ny innebörd. Varför har den marknadsförts med Järnefelts "Sved"? Jag har hela tiden trott att det är en helt finsk ateneum-utställning. 

 
Det är en inernationell utställning som har planerats av experten Gabriel P. Weisberg och visades ren senaste höst på Van Gogh museet i Amsterdam. Till utställningen har man lånat konstverk från 31 museer runt om i världen samt från privata samlingar  USA. Dessutom finns där fotogafier och filmer.
Utan Pixel hade jag inte vetat det här. Synnerligen misslyckad marknadsföring. 

Här har vi internationella vardagshjältar. Thomas Anschutz, The Ironworkers´ Noontime, 1880. Fine Arts Museum of San Francisco.

MON CHAUFFEUR
avhämtade mig från yogan och så fördes jag hem via Calle och Inka för att avhämta en otroligt elegant prydnad för vårt hem som vi får ha ända till söndagen. Jag skall visa bild på den imorgon.

2 kommentarer: