fredag 4 mars 2011

THE NATIONAL

Min häftigaste kväll på länge.  Vi var där i god tid med Calle så det var ju bra att baren också var öppen. När lämppärn börja fråga Calle: "Tycker du om flickartister"? "Nä",  sa jag, så i stället tog vi till öl (Calle) och skumppa (jag).  Tiderna höll jättebra. Precis kl 22.15 var The National på scenen. Vi hade sjukt bra platser. Några sekunder var jag rörd, sen bara svängde det. Det var ganska långt en High Violet-turné. Bara några stycken jag inte hört men Calle visste från tidigare skivor, och sen ett huippu stycke som väl var helt nytt. Solisten var i fyllan, drack vin på scenen, men så skall det väl vara. I slutet av settin vandra han omkring  publiken med låååååång piuha och satte sig förstås i gången bredvid Calle och mig  : ) Redan i början av konserten sa jag till Calle att du får se att konserten slutar med "Vanderlyle Cry Baby". Och så var det också! Dom  koppla bort instrumenten så allt var akustiskt och så sjöngs hela Cry Baby som allsång : ) Tack Calle, det var en rolig kväll!




                                                           Photos by Calle.
                                                 Hej då, Matt berninger & Co. vi ses igen!

PHILIPS BEGRAVNING
Ingen höjdare. En mamma borde inte få mista sitt barn. Tanten i blombutiken fråga "Missä on siunaustilaisuus?" "Vanhassa Kappelissa ", sa jag. Nå dum fråga konstatera hon. Jag har under mindre än ett år köpt blommor av henne för 4 eller 5 begravningar i Gamla Kapellet.

I kväll det enklaste tänkbara: Siciliansk sallad. D.v.s. tomater, parmaskinka, ost, basilikablad, olivolja, ett gott ljust bröd och vittvin.

2 kommentarer: