måndag 21 mars 2011

PÅ STAN IDAG
- en ganska lång lista med uppdrag. Jag börja hos Instrumentarium för att få mina brillor korrigerade. För ett par veckor sen när jag dammsög smällde jag ansiktet i en stolsrygg så brillorna blev helt sneda. Flickan sa att hon kan int lova vad som händer, men det lyckades helt.

Sen gick jag till Harri Syrjänen för att smälta guld och diskutera det ena och det andra. Där var en gosse som sa att Harri mådde så jätte dåligt att han for hem. Nå verkligt dåligt mår man om man int ens kan skicka en textare eftersom min ankomst var avtalad.
Helt runt hörnet på Högbergsgatan finns resturang Juuri och nu har det typ ett år funnits Juuren Puoti. Jag stack mig dit och köpte rågbröd och kålpiroger till vår Juurespata i kväll.
Och eftersom jag befann mig i rätt stadsdel gick jag till Stupido och köpte John Grants skiva Queen of Denmark.


Och som ni ser: Vald till årets skiva 2010 av den internationella musiktidningen MOJO.

Via Helsinki 10 på Eriksgatan och Forums YVES till Stockmann där jag börja med att slå mig ner i tredje våningens café med jordgubbsglass och världens tunnaste exemplar av Papper. 



 
Mycket ändras på Stockmann, men så länge guldfiskarna finns kvar är det ju bra.
Ett rött Hibiscus té har jag inte hittat någon annanstan än hos Stockmann. Dessutom var det ett visst plagg och en viss dvd jag sku ha, men blev utan.
Och imorgon till stan igen - i allafall Kronohagen - gudmorbesök och Indiskt kaffe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar