söndag 20 mars 2011

FYRA VECKOR TILL RIKSDAGSVALET
Redan vid tidigare val har jag konstaterat att det här är statsministerval. Jättefräckt! Jag vill välja in någon trevlig och därför höra dens åsikt. Inte vecka efter vecka vad dom hemska ministrarna/ordförandena har att säga. Men varför ser jag ingen SFP-kandidatlista i Husis? Jag minns int i vilket skede dom presenterades förr, men nu ingenting. Tättä sa att dom finns på nätet, men jag leker att jag är en generation äldre och inte har någon dator. Var finns mina kandidater?

MERA MARR
Hur bär ni er åt med plasttuber för att få dem toma? Nederst sitter ett brett hårt båtten och en stor kork. Förr var tuberna av metall  och man kunde enkelt rulla ihop dem så att dom tömdes helt. Nu måst jag klippa av dem på mitten och med god tur kan man stoppa delarna in i varandra eller så då ta till gladwrap.
Hur gör ni?

5 kommentarer:

  1. Det finns att köpa "vempaimir", som man trär över tuben via bottnet och sen drar uppåt, så att allt innehåll kläms ut....

    Old Gurl

    SvaraRadera
  2. Jag har en sån vempain, men den är nog menad för metalltuber : (

    SvaraRadera
  3. Aj jaaa... jag har nog en gammal för metallisar, men den är sån som man skall rulla upp tuben på. Den jag avser använder jag nog för mina plasttuber... nööh.. det finns säkert olika sorter (dekadiska ....:))
    Gurlan f A

    SvaraRadera
  4. Jag gör precis som Babben - klipper tuben i två delar och gräver med fingrarna - så klipper jag mera o mera så att till slut tuben är riktigt skäfä! Säger "säästäväinen" från Ågeli;)

    SvaraRadera
  5. Jo, för just där vid korken finns det kvar ännu till 10 gånger!

    SvaraRadera