fredag 11 mars 2011

IDAG I VERKSTADEN
väntade jag besök. Ändå kom min kund aldrig. Klockan blev 14 och klockan blev 15 och där stod pinglaleveranspåsen och vänta. Nå, det visa sig vara ett missförstånd. Kunden kommer nästa fredag.

DAGENS MIDDAG VAR TÄTTÄS
Inte så att han sa att laga det och det, utan så att han hitta på hela rätten. Han sa att han sku villa ha rotsaker i ugn - "liksom capris och rödlök". Okej, och vad sku sen vara till? "Nå typ höna och bacon".

Rotsakerna i ugn blev potis, morot, palsternacka och rödlök. Ugnen 225°  olivolja, salt, peppar och herbes provance 20 min. Sen en liten burk capris och färsk timjan och ännu 20 min.

Bryn hönsbitar (300g) och liten förpackning American Bacon skilt för sig. Sätt till 2,5 dl vatten 1/2 buljongtärning och 12 syltlökar (kvar från julen). Puttrar under andra ugnsperioden. Blanda i 1/2 burk gräddfil  (råka bara finnas).

I blandad grönsallad nu också vitkål.

Otroligt god midag. Jag kommer att laga det på nytt  : )

JORDBÄVNINGEN I JAPAN
Tättä sa att du måst skriva nånting om tsunamin.  Jag är bara lite dålig på sånhärnt. Om några dagar ser vi hela förödelsen med många döda barn som jag int vill se. Det närmaste jag har kommit tsunamin i dag var kuravattnet som rann ner från Musta Pekkas parkeringsplats. Huj, det lät dumt.

1 kommentar:

  1. Vitkål i sallad (eller i Coleslaw).

    Ta till osthyveln!!!

    Enklast - snabbast - godast!!!

    (Om man nu då inte är sån, som vill ha större rivna kålblad i sin sall. Jag vill inte!!)

    Gurlan fr Ar

    SvaraRadera