tisdag 16 april 2013

SKÖN PROMENAD
till Ärrän. När jag steg ut på vår trappa stod där en så rolig hund att jag bara måste skratta. En Golden Retriever med en käpp i munnenn. Den blev lika glad som jag. Också den skratta. Käppen lyfte liksom upp dens mun   : )

Sen gick jag vidare. Nere på Pohjolagatan kom en söt mamma emot mig med två hundar och två små barn. Visserligen sov det ena i en vagn, medan den andra lilla hoppa i vattenpölar. Heh! Flickan i vagnen var bara 4 mån. Pojken två år. Men på riktigt. Jag trodde dom var tvillingar. Också den mamman hade två hundar. Hon sa att jag måst paja den ena för annnars blir den sur.

Mitt ärende till Ärrän var alltså att posta silvret till Raiskinen. En kasse mat från Alepa och hem med spårvagn.


IDAG I VERKSTAN
lite före två. Jag satte i gång med pinglan.

Här har jag hamrat väl en gång.

Men sen hängde jag i telefonen. Först tala jag med min gumor - hon är väl ännu lite dålig - typ tio minuter. Sen tala jag med min bror och sen ringde min moster. Med henne tala jag säkert 40 min. Med andra ord en timme i telefon.

Sen Fortsatte jag med pinglan. Jag kom så här långt.

Det blåa på kanterna är tusch. Man skall rita runt nysilverhalvan för att klippa bort överlopps.


AV FÖREKOMMEN ANLEDNING
kommer väl pinglan nu att bli i det här skedet till nästa vecka. Jag konstatera att jag borde ju göra ett smycke åt en viss person som fyller 60. Det blir symbolen för Väduren, inte själva djuret. Jag vet precis hur jag skall göra den   : )  Satt lite och planera i verkstaden så jag var hemma först efter sju.



GOD SOPPA IDAG
Stavmixad. Allt som behövdes fanns hemma. Ännu lite frysta grönsaker kvar från köttsoppan. Dessutom kokta potisar från igår. Det fanns 1 dl matlagningsgrädde som jag inte minns till vad den var köpt. Sen krydda jag med kvarnsalt, svartpeppar och korianderpasta. 

Nu var också konsistensen perfekt. Helt otroligt god.


NYHETER
och Gamla onsdag. Nu hör jag att där kommer Jackie Brown, men jag har sett den. Dessutom hade vi den bandad på VHS. 


I alla fall verkstad i morgon. Och då läser jag ingen Husis hemma utan sticker i väg lite tidigare   : )



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar