torsdag 24 oktober 2013

Bokmässan

i dag. Jag var i tiderna mentor åt Johanna Sjöström. Ändå håller vi fortfarande kontakt. Hon meddela att den första boken hon illustrerat nu pesenteras på Bokmässan och dessutom kl 10.30 på torsdags morgonen. Det passa mig utmärkt. Ocså hennes mamma, syster och systerns dotter var med. 

Här börjar intervjun. Johanna till vänster och författaren till höger.

Dom fick berätta om hur Bärtil-boken kommit till. Hur Bärtil först var ett program i BUU-klubben och nu för första gången blev en barnbok illustrerad av Johanna.

Man stod i kö för att få signatur i sin bok.

Vi beslöt gå på kaffe. Jag hade ingenting ätit så vi tog alla faktiskt nån sorts semla till kaffet. Johannas mamma känner jag från tidigare. Systern har jag inte träffat och inte heller hennes dotter som var jätte kiva. Dom bor alla i Sibbo. Ändå skildes vi till slut så dom gick sina vägar och jag mina. 

Jag köpte Bärtil-boken åt Aron och en bok av Esko Valtaoja och Lisbeth Landefort som Monsieur önska sig till farsdag.

Och så köpte jag två Knausgårdar - dom var lite billigare.

I övre våningen var det vin och mat mässa. 
Jag köpte två chipspåsar. 2 påsar för 3€.
 

TÄNK ATT STADEN
is slösa pengar på att skura väggarna i gångtunlar. 
 
Här stod det förr: Kesä on kerran vuodessa mutta Berliini on aina. Sen ändra nån det till att: Kesä on kerran vuodessa mutta Berliini on paska. Och vad har staden nu gjort? Skurat bort allt. Skall det inte finnas graffiti och tags i dom här tunlarna. Om en liten tid dyker dom upp igen.

EN KOPP KAFFE
på mässan gjorde mig nu inte så hemst glad så jag koka till när jag kom hem och åt enbart knäckebröd med smör. 

YOGAN
i dag var nu väl ingen höjdare. Hemkommen titta jag på ett program om hasch på Teema och åt ärtsoppa.
 
GUBBAR
kommer kl 10 i morgon och reparerar takterassens vattenrör. Det tar tre timmar. Dom har nån motor i vardagsrummet och 20 m lång slang. Så mitt program blir då lite annorlunda. 7.30 opp och frukost i köket och sen kanske verkstad. Fredagen som brukar vara min städdag.

Ja ja.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar