torsdag 2 juni 2011

IDAG TILL TANDLÄKARN
Den 28 dec skrev jag att det var då sista gången jag kom ut från den trappan vid järnvägstorget, d.v.s tandläkarmottagningen. Så blev det inte alls. Den kvinnliga tandläkaren på en annan tandläkarstation jag fick tips om är mammaledig och dom andra där var gubbar och jag tycker inte om manliga läkare. I Lissabon bet jag oförsiktigt i en oliv så en tand braka. Med andra ord kan jag inte vänta ett år på den där mammalediga. Jag visste att det fanns en ok finlandssvensk kvinnlig på gamla stället, men min bror hade sagt att hon är dyr. Få nu se, i alla fall var hon helt trevlig och verka duktig.

BIET MAIJA
var Caros favorit ritade när hon var liten. Aron är som nattgäst idag och också på lördagen. Caro har sagt att äter han dåligt eller annars är marrig sätter hon på en riatd film. Jag hade lite tid över efter tandläkarn så jag stack mig till Anttila och köpte två DVD:n med äkta gamla Biet Maija. Den här satt jag på när vi åt kvällsgröt
HELG I MORGON
och Tättä far kanske till lande nån dag så vi köpte mat riktigt med Jeep. Caro och Aron var här när vi kom tillbaka. Santeris lillabror fyller 30, så det sku vara en större baluns och bli sent. Först gick vi till Kimmis med Aron. Där är det så "lätt" att vara. Aron har så mycket att göra. Sen en promenad med vagnen, men den sista biten ville Aron promenera själv och påta på varenda bil och cykel och blev svart om både händer och ansikte. 
 Det var bara att gå direkt i duschen.
Mofa och Aron byggde med småbarnslego  medan jag var i köket. Enligt Caros tidtabell var vi väl ändå typ en timme efter i allt. Tiotiden såg det lovande ut att nu kroknar han, men plötsligt var man då int sen heller trött. Har jag månne glömt hur man lullar  : (  Få se hur han reagerar vid uppvaknande: "Oj nej, är jag ännu här i mummolan, buhuu..."

MINA TRASTAR
är roliga. Koltrasten i Lissabon väckte mig kl 05, taltrasten på lande kl 04 och koltrasten i Kottby 03. Som sagt lyssnar jag och somnar om, men senaste natt skulle trasten säkert också väcka nån annan, för den tystnade/försvann  innan jag somna på nytt. I natt sover jag nere med Aron utan takfönster så jag hör säkert ingenting alls.


4 kommentarer:

  1. han ser ut som et gårdskarsbarn!!! Aron alltså :D

    SvaraRadera
  2. Jo, typisk "tuima katse" : )

    SvaraRadera
  3. Vad är ett gårdskarlsbarn? Gårdskarlens barn? Ett barn som vad min och outfit beträffar, liknar en gårdskarl? Eller... jag tycker han liknar ett barn, till vilket gårdskarlen nyss sagt:"Täällä ei saa leikkiä!"
    AG

    SvaraRadera
  4. Förr i världen var gårldskarlen ofta fattig med många barn som var smutsiga. Om man tilltala barnen titta dom bara med tuima katse. Alltså ett utdött släkte, men Caro har förstått benämningen.

    SvaraRadera