lördag 25 juni 2011

JÖSSES!
Jag trodde att det inte nödvändigtvis behöver bloggas på midsommaren, men nu när jag kolla hade jag faktiskt haft ett antal glada besökare.

MIDSOMMARAFTON
på dagen var inte speciell. Städdag och på eftermiddagen några skisser. Kl 18 satte jag igång med laxen. D.v.s fredagslax, så det blev versionen med citron, kapris och ansjovis. Kl 21 var vi klara att gå ut. Det blev koloniträdgården - till stan orka vi inte sen mera. Midsommarfesten skulle sluta kl 23 så folk var i viss mån på väg bort redan.

 Den här kokkon måst ha varit enorm tidigare på kvällen.

En tvåmanna orkester spelade. Också Tättä och jag dansa.

Det här fantastiska hippistället har jag inte sett tidigare. Så vildvuxet - men liksom snyggt - att det var helt mörkt kring stugan.

EFTER ELVA
sen när vi var hemma sa Tättä att är det midsommarnatt skall man inte ha lamporna på.

Vi fick indiskt kaffe, glass och calva. I väntan på att solen sku gå upp spela vi våra gamla vinyler. Jösses att ELO (Electric Light Orcestra) ännu kan vara bra. Men dessvärre gick vi inte ut mera, vi gick och sova.


FÖR MIDSOMMARDAGEN
hade jag strukit en blus. Jag sku vara fin för vi skulle gå och spatsera. Närmare bestämt till Piritta 
Ett ställe mina olika vänner, som inte känner varandra, har talat om. Den fanns också på Marianne Sundholms lista över midsommarevenemang - visserligen igår. Eftermiddagen blev ju väldigt vacker så plötsligt satt vi på Pirittas terass. 

Ett glas skumppa och jordgubbsglass  : )

Vi   Promenera sen till järnvägstorget över Kajsaniemi bron och genom parken.
Men Ateneum! Varför i himlens namn detta enorma vita skynke? Jag förstår att fasaden behöver repareras, men det finns ju möjlighet att trycka hela fasaden som ett foto på skynket. Det kan vara så förvillande att man först tror att det är fasaden.

BABAS FISKLUNCH
blev vi utan så jag tyckte det i dag sku vara nånting liknande. Inte kl 14 utan kl 19.

Men ingen kinuskikaka.

Jag vet att jag är lite underlig, men det här såg så fint ut.

D.v.s det som jag skar bort från rädisorna.

ALL THE PRESIDENT´S MEN
köpte jag som dvd samtidigt jag köpte Biet Maja filmerna. Den kosta 4€. Jag  kanske ser på den om en stund.

AVSLUTNINGSVIS
vill jag påpeka att i inlägget  PERFEKT VÄDER skriver jag att gällde det egna barn hade jag inte farit till lande för att ställa i ordning. Men dit skulle komma FRÄMMANDE GÄSTER!!  
Så det så  : D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar