söndag 26 juni 2011

ADJÖ MIIU
blev det idag. C och I kom hem och ville ha sin katt efter två veckor.  Miiu har varit så reipas och vi har haft så roligt. Tur att den var en burma så den passa i vår inredning  : )

En dag såg jag i Stockmann en flicka som gick omkring med en katt på axeln - visserligen var katten fläckig, men nån sorts burma väl ändå.
Vi har nu övat med Miiu så snart kan vi göra lika.

PÅ DAGEN
rita jag rent skisserna från fredagen och skicka iväg dem. Dessutom börja jag planera ett smycke till en kille som är konstnärlig, dramatisk, talar ryska, hmmm... Det går via en kund, jag varken känner eller har sett honom.  Nå, nog brukar jag lyckas  : )

MIDSOMMARPASTA
i stället för söndagspasta. Dvs pastasåsen Caro beskrev mitt i veckan.


2 pers. 
Ca 350g lax, en påse djupfr. räkor, en lök, saften av en lime (eller citron), råriven ingefära, 2,5 dl matlagningsgrädde, salt och svartpeppar. Olja till stekningen.
Grilla eller ugnsstek laxen. Låt vattnet avdunsta ur räkorna i en stekpanna. Tillsätt olja, lök, ingefära och laxen. Stek en stund. Tillsätt citronsaften, salt, peppar och grädden. Såsen kokar upp snabbt. Låt sen stå på avstängd platta en stund. Servera med pasta, riven ost och grönsallad.

I morgon verkstad efter kl 12.

2 kommentarer:

  1. Midsommarpasta, tack för inspirationen. Skall omvandla den lite, det mesta finns i kylskåpet. Fabbe och Jonna kommer på försenad födis, har lovat bjuda på något gott! Midsommarhelgen blev fin, trots meteorologens hot om skyfall och storm. Det är såååå underhållande att läsa din blogg : D
    Kram Yvonne

    SvaraRadera
  2. Tack! Kiva att bloggen roar. Men vet du vad. Ofta nu när jag går in i vårt sovrum - inte bar kikar in genom dörren - tänker jag att hur visade jag aldrig mitt lilla nätta badrum åt Yvonne : (

    SvaraRadera