onsdag 8 juni 2011

TIDIG ARON-MORGON
Han var så glad ren när han kom 08.00. Vinka i bilen åt oss. Upp och spela vinyler med mofa medan jag koka kaffe. Morgonmål med Biet Maja som inte bara jag uppskattar tack vare den genuina animeringen, också Aron tittar gärna. Och det är snälla berättelser. En söt Biet Maja som upplever det ena och det andra med olika insekter. Mofa gick sen ut med Aron, jag pyssla och lite över ett kom pappan efter honom. Caro hade alltså en fotografering på Högholmen hela dan.

YVONNE-PROMENAD
 Min vän Yvonne cyklade hit kl 14. Jag hade planerat en Kottby-rutt som skulle inkludera de flesta sevärdheterna. Vi börja med att gå förbi Hectors (Heikki Harmas) hus. Efter det en gård med typisk Kottby-anda.

 Vi fortsatte seda uppför backen via vissa trähus jag ville visa och kom småningom till Kottbys världsberömda sevärdhet ; )

- jättegrytan ett stycke in i skogen. 

Vi gick förbi stenhusen från 1922 och fortsatte upp till Vuoritalo. Huset som ursprungligen byggdes i samband med Träkottby på 20-talet för frivilliga brandkårens verksamhet. Man ansåg att fara för brand i Träkottby var överhängande. Ändå har man alltid förundrat sig över byggnaden som lämnades halvfärdig. Ursprungligen fanns där klubbrum, scen, kök, utrymme för brandkårens  utrustning och bilar, dessutom höjd för att torka vattenslangarna.   FBK övade sig att hoppa från den konstiga balkongen. Byggnaden har funkat som skola, kyrka, teater, dansplats, barnträdgård, föreningshus m.m. För något år sedan ville en finländska med sin holländska make köpa och rusta upp byggnaden, men konstatera att de inte ändå hade råd. Ett sympatiskt hippie-gäng bodde där en tid, tog de lugnt, var vänliga, spela musik... En vacker dag kstade ett skinheads-gäng brandbomber in genom fönstren. Det är nu ett år sen. Inget har hänt i Vuoorito sen dess.


  Här baksidan.

Promenaden fortsatte upp till Himmelsberget där vi satt och meditera på en bänk. Fortsatte sen till Kottby-kyrka och via konkreta träkottby hem. Träkottby med sina syrener var oändligt vackert! Jag bara glömde att fota  : (

Hos oss drack vi indiskt kaffe ned äppelpirog och småningom - kl 18 - cykla Yvonne hem igen. Det var en jätte trevlig dag!

I något skede ringde Tättä och föreslog kycking och vin på takterassen och det lät ju trevligt. Aron kommer igen imo kl 08.15 så kankse man i dag skulle komma tidigare i säng.

2 kommentarer:

  1. Två och en halv timme promenad i Kottby var underbart. Och indiskt kaffe efteråt i fina "designhemmet". Helt som om jag skulle ha varit på turistresa med privat guide! Lyxigt!! Och vilka fina bilder, speciellt dom, där personen i rött poserar : D
    Något lika skoj måste vi nödvändigtvis göra igen.
    Härligt trött på kvällen, resulterade i god sömn på natten.
    Kram, Yvonne

    SvaraRadera
  2. Det var jätteroligt att få visa Kottby och till och med veta nånting smått. Jag tror att vi diskutera en viss promenad - kanske mera stämningsfull än skoj. Njut i Bromarf, vi återkommer.
    Babben

    SvaraRadera