söndag 5 april 2015

Frukosten

blev ganska utdragen och sen då bortåt tre gick vi ut. Jag ville ha min filt, men hitta den inte. Vi skall i morgon med Pörtö Line till Bodö. Men det blev en tur till två bensiksir och sen ner till en intressant strand vi aldrig varit till förr.

 Här stavgår jag.

 
Monsieur kollar fåglar.

Jag går längs med en fin lång spång. Tjocka plankor som är fastsatta med träpluggar.

Sen kom vi till Lammassaari som var ett ställe för kolonistugor. Först gick vi till vänster och kom upp i ett högt fågeltorn där en glad man konversera med oss. Sen gick vi runt halva Lammassaari. Där fanns helt sjukt hemska piku små kolonistugor och sen några som var ganska fina.

Den här är hemsk, men det fanns värre.

Nybyggd, men med den rivna stugan ännu framför.
 
Den här är riktigt fin!

Men det var alltså så att hela ön var helt täckt med små, små luktiga stugor. Sen såg jag tornet av det hus som Caro någång har haft på sin blogg, men vi gick aldrig dit och kolla.

Det blev en tvåtimmars promenad. Nångång efter fem var vi hemma. Sen nångång efter sju blev det lax med sånt som blivit över från lördagen. Det var på riktigt helt fräscht ännu. Men också batat, broccoli, kryddad gräddfil m.m.

Jag gick sen ännu till verkstaden för att söka min filt, men den måst nog finnas på lande. 

Det hade börjat en svartvit film som hette Betoniyö. Jag börja nu sen också se på den. Helt ok.
Och i morgon då till lande. Med 11.15 båten. Vi far dit för att sätta fast landgången i bryggan. Hoppas vi klarar det   : )
 
Hörs kanske därifrån.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar