söndag 7 december 2014

Vår kryssning

blev jätte trevlig. Eftersom vår buffe´var först klockan åtta, passa vi på att göra en massa saker före det. Som att köpa mascara och whisky och brandy och rödvin och choko...

Ett par glas skumppa vid promenaden och sen då ner för att äta. Först fisk och sen kött och sen ost och stora glas vin till.

Gunilla med goda ostar.

Här tog vi väl ännu varsitt glas skumppa. Sen till hytten för att sova.

Klockan var nio när vi kom ner till frukosten. Jag åt i princip det som jag alltid brukar: jugurt och skinksmörgås och surt bröd med smör och gurka och fyra muggar kaffe.

Vi tog tunnelbanan in till Stockholms Gamlastan.

 Här Södermalm.

 Gamla stans jultorg.

 En kyrka.

Min kusin på Västerlång gatan.

Och jag på Drottninggatan på en bro.

Vi gick till Sergels torg och Kulturhuset där vi fick varsitt glas vin och jag gott knäckebröd med smör. Sen tunnelbanan hem och och en underbar lur. Igen ett varv i butikerna och så hämta vi upp till hytten det vi köpt. Och sen mat på en italiensk restaurang. Min förrätt var goda små smörgåsar och panerade risbollar som huvudrätt. Gilla tog nånsorts skinka till förrätt och god lever som huvudrätt. Dessutom dela vi en flaska vin. Den här gången gick vi direkt till hytten.

Jag kände hur det gunga lite under natten och framkomna gick vi inte i duschen eller på kaffe. Monsieur kom efter oss med jeepen och så körde han föst hem Gilla och sen kom vi hem. Monsieur hade inte ännu ätit nån frukost så han lagade den medan jag var i duschen.

Nån gång efter två hämta Salminens Amanda hit. Dom sku på självständighetsfest. Hon hade inte sovit på dan så jag lulla henne. Hon härjar alltid innan hon somnar. Jag satt klockan på en timme, men blev nu ännu där en stund.

God mat med sill och nakkir. Monsieur var mad Amanda medan jag lagade maten.

 Amanda gnider in sitt ansikte

 med smör...

Vi titta nu sen till och från på presidentens bal och småningom satt jag Amanda i duschen och så var hon imellanåt upp på datorn med mofa. Hon åt också gröt och sen lulla jag henne. Och nu blir klockan snart ett.

En ny dag i morgon!



2 kommentarer: