onsdag 24 december 2014

Den 23. december

i dag. I morgon är det julafton. Hur kan tiden gå så här snabbt? Aron har födelsedag den 23:dje och då brukar jag alltid ta en bild av lampan i vårt kök.

  Nu hade det ju snöat så det blev en fin bild.

Vi har gift oss den 23.12. så Monsieur uppvaktar mig alltid med en ros.

Efter frukosten beslöt jag byta lakan. Monsieur hjälpte till med att damma täcken. Sen gick han till biblioteket och jag tvätta golven.  Längs med dagen plocka jag fram prydnader. Jag hängde upp stjärnan i fönstret, men den brann inte. Den var sönder. Samma med saken som hänger i köksfönstret. Också den var sönder, men jag bytte ut den mot en annan sak. Och tidigare på morgonen hade jag satt lamporna upp på balkongen

Femtiden dagen före julafton brukar Monsieur fara med Caro och Aron via gravgården och hälsa på Nylunds. Lika så den här gången. Aron lär ska ha varit på jätte gott humör och umgåtts med Nylundarna.

Jag gick till Alepa. Och herranenaika! Utanför stod Tuire och Vollu. Jösses så vi blev glada att se varandra. Dom vänta på Vollus son som var till Alepa med sin fru från USA.

Jag skulle faktiskt ha allt möjligt och sen då en ny lampa till stjärnan. Men tyvärr lyser den med vitt sken. Inte gult.  Sen satt jag kalkon och skinka i ugnen och åt ärtsoppa med en husis från förra veckan. Och när Monsieur kom hem var både kalkonen och skinkan färdiga.

Här gottbordet    : )

Vi såg nyheter och efter det andra delen av filmen som kom förra tisdagen. Natutvis måste jag ju se den. Den sluta halvelva och så klädde jag granen.

Den blev ju riktigt fin!

Och i morgon då igen en traditionell julafton. Först Snögubben och sen Björneborgarnas march från Åbo. Sätter säkert en liten grej på bloggen. Återkommer följande dag   : )


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar