onsdag 12 mars 2014

När jag kom ner på gården

var Marianne - grannen under oss - där. Hennes bebi Alva hade vaknat och blev lite lessen när hon såg mig. Mamma kom och trösta henne och så föreslog jag att vi sku gå till min verkstad. Marianne har aldrig varit där. Vi gick runt afasialaitos som jag brukar och snart var vi i verkstaden. Jag demonstrera maskiner och metaller och skisser och krysokollahalsbandet. Ändå någå 11.15 beslöt dom gå, men det var roligt att ha dem där.

RADIO HELSINKI
satt jag på och i kl 12:ans nyheter hörde jag att Chef & Sommelier har fått en Michelin stjärna. Alltså där Annikas son är sommelier. Grattis till både Johan och Annika!

KRYSOKOLLA-
halsbandet gick ändå inte att sätta länkarna på höjden. Dom var för höga och infattningen för låg. Jag beslöt alltså att skrapa en jämn grop för infattningen i en bit av en skamolex-skiva och lade sedan infattningen i gropen och länken liggande så att den blev liksom i ändan av infattningen.

 Lite jobbigt blev det ändå.

Jag trodde att löder man ett lod på vardera ändan av länken så går det bra sen att löda på infattningen. Så var det ändå inte. Jag såsade, men lyckades väl sen ändå ganska bra. Ursprungligen hade jag tänkt göra alla infattningar på löpande band, men beslöt ändå först göra en helt färdig. Det tog ju tid förstås när vaxet sku smältas och stelna och sen hamra kanterna o.s.v

Här är den liksom i gropen.

Och här då med länken med. Jag tror det här nog skall lyckas.



SAMTIDIGT
lyssna jag på The National. Pink Rabbits. Och vad sjöng han? Craggers? Vad i all världen? Vem är där nu en  "cragger"?  Men så var det inte alls.  Det var liksom att  "...trying not to crack up."   :D

HEMMA
god middag och snart en italiensk film.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar