måndag 24 mars 2014

Idag i verkstaden

någå halv ett. Hostan och snuvan fortsätter, men jag känner mig inte febrig.

Jag börja med att infatta dom tre sista krysokollorna. Jag vet nu int sen om sargen var för tunn.  Nå, hursom helst drog jag kanten med polerstål, skar lite flisor och polera sen med tre olika hängborrsgummin.


När det var gjort polera jag ännu snabbt med en större sak på polermaskinen, men utan att sätta nytt vax. Sen satt jag dem alla och blötas i hett fairyvatten.

Till ringen i mitten drog jag sen tråd av en 2 mm:s sak. Plötsligt var tråden 1,4 och inte 1,5. Nå, jag drog en ny tråd som nu fick bli 1,55. Jag gjorde en ring av den som ändå inte ännu är polerad.

 Opolerad ring i mitten och länkar som inte är fastsatta.

 Halsbandet är inte ännu färdigt.

Saken som skall hänga framtill.


KLOCKAN 18.00
var jag hemma. Kolla nyheter, laga mat och beslöt sen välja recept för lördagens huvudmåltid. Förrätt blir blomkål med vitlök och vad det nu var. Huvudrätten är ännu öppen. Och efterrätten. Semifreddon var lite komplicerad att göra. Jag hitta ett snabbare lingonrecept i min recepthög. Hoppelunda en marjakeko till kaffe från Mustapekka. Dessutom är min entre´drink lite speciell    : )  
Men som sagt, huvudrätten måst jag ännu fundera på.

NU SKALL JAG SE
på den där ena männsikan som blir intervjuad hos Bettina och sen ett dokumentärprojekt på ettan: Alaska Highway med en Heikki Tolonen. Man lovar fina bilder   :)

I MORGON
aamuvuoro.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar