måndag 27 maj 2013

VACKER FÅGELSÅNG
i Kottby. Här finns så massor fåglar. På natten lyssna jag på skogsduvans kurr-urr och natutvis koltrasten. Koltrasten sjunger hela tiden. Och bofinken. Dens fina sång kan jag inte skriva. Men sparven säger tjirp tjirp och talgoxen natutvis titityy. Och när dom alla sjunger på en gång låter det så fint. Jag tycker att här finns mera fåglar nu än på länge.


GÅRDSTALKO
i övermorgon. Därför har vi två lavor vid roskisen. Ena för kvistar och sånt - andra för skrot. Lampor och hyllor och en sån Ikea-vagn jag har i verkstaden m.m. En man kom och prata med mig. Han bara prata och prata. Till slut sa jag sen att jag är hans balkonggranne. T vet han nog men inte mig. Han blev lite förvånad. Alltså jag fick snart lite bråttom. Där hade jag stått 20 min. Han sa malligt att Tapio Wirkkala har bott i deras ateljébostad. Nå nu vet jag ju de...


IDAG I VERKSTADEN

blev tredje smycket färdigt.

Ön fästad på titan med nitar.


CARO
var fiffig. Hon tyckte jag skulle göra små hängen med stjärntecknenas symboler. Bara liksom hängen utan ked. Man får sen ha dem till vad man vill. Och använder jag billiga metaller blir dom inte heller så dyra. Jag gjorde den första idag.

Vädurens symbol. Symbolen av mässing. Hänget av nysilver. Diametern 18mm.



HEM VIA ALEPA
Nakkir, sill, isvatten. T diska, sen gick vi ut. Monsieur Fleuriste tog saxen med och så gick vi. T var i kortärmad pikéskjorta - jag hade tjock bomullströja och parkas. 



GAMMAL FOTAR BLOMMOR

 Tallen blommar.

 Monsieur blommar.

 Liljekonvaljer,

 styvmorsvioler och

 granen blommar.

 Men vad är det här som blommar?



Vi fortsatte hemåt. Jag tror det blev kanske till och med en hel timmes promenad.

 Slutligen grannens syrener.


I MORGON
antagligen då balkongblomster. 

G F B   : )

3 kommentarer:

  1. Getrams. Leila kalla den bergskonvalj och på finska heter den faktiskt kalliokielo. Giftiga svarta bär blir det sen på sensommaren. Växer på Kajsis strax nedanför "klättertallen".

    BW

    SvaraRadera
  2. joo vi har också fågelkonsert som man hör om man sover med förntret öppet. Mig stör de ej jag tycker d fint men s slänger typ sin dyna på örat för att det stör, heh!
    En ide till smyckena att laga en liten lapp med liten kort text om varje horoskop....

    SvaraRadera
  3. Int är man BW om den som skrev int vet vad det är för blomma : )


    Ja hmmm. Lapp med text. Kan bli lite jobbigt. Måst funa...

    SvaraRadera