fredag 15 februari 2013

MONSIEUR CONTRÔLER DE QUALITÈ
satt igår och tummade på stenbockshänget och konstaterade att nitarna var för vassa, att dom kommer att göra hål i hans brors ficka. Jag är ofta av annan åsikt. T.ex nu kan det bli svårt att få nitarna rundade utan att skada titanets blåa färg. Men jag måst väl ändå försöka och urprungligen hade jag tänk göra det idag. Men...

LANDEKÖKET
börjar bli aktuellt. Så tillvida att det är hög tid att kontakta byggfirman så att tidtabellen håller. T tyckte att jag skule göra ritningar som han kan skanna  och mejla nästa vecka. Vi har bra mått och bra idéer. Det var ganska roligt att få allt "till pappers". När Monsieur har godkänt mina ritningar skall jag ännu förstärka linjerna med tusch.

Här en bottenplan av köket och diskbords-/spisväggen separat.


YOGAN
var inte sen så lyckad. Allt annat gick mer eller mindre ok, men huvudstående funkar int riktigt nu. Det resultera i att jag dråsa ner och stötte yttre sidan av vänsta foten. Det var inte så farligt tyckte jag först, men när jag skulle gå hem var det helt fruktansvärt sjukt. Det var lilltån jag hade skadat. Och när jag kom hem och kolla var lilltån rund som ett körsbär med samma färg   : (   Inte så roligt. Få se hur den ser ut i morgon. Knappast nån vits att gå till läkarn. Man kan väl inte gipsa en lilltå.

SEJ
åt Miiu från Sokos matavdelning. Där såg jag plötsligt en hylla med ananas konserver. Jag blev otroligt snål. Tog en burk och dessuton grynost. Det sku bli en bra middag. Nu är det så att i vårt hushåll har vi inte ätit ananas på hundra år. Och när jag kom hem satt Monsieur här med glass och ananas. Han hade blivit lika snål. Underligt. Heter det "två själar - en tanke" eller vad?

Visserligen hade jag också köpt tonfisk, men den ville jag sen inte ha.


DONNER-FILMERNA
fortsätter jag med. I dag "Svart på vitt". Igen reklamvärlden med en dunderfest.

I morgon för vi hem Miiu på kvällen och lördag kl 11.30 skall vi till Alvar Aaltos ateljé på Tegelbacken. Alltså hans atejljé - inte hans hem. Hans hem är ju ett muséum vart man får gå, men till ateljén är det svårare att slippa. Men jag är medlem i Damy.r.y. och fick en inbjudan.


4 kommentarer:

  1. Eller Great Minds Think Alike :)

    SvaraRadera
  2. Wow! Det lät massor finare : )

    SvaraRadera
  3. Drömde en natt att vi var med Nista och inspekterade ert kök på landet i smyg...vi var rädda hela tiden att ni skulle komma :) Nista såg en myra där inne och du hade massor med påskägg...tänkte ta en men jag vågade inte :)

    SvaraRadera
  4. Ha ha ha!
    Men jag tror nog att det kommer att bli fint : )

    SvaraRadera